Dojímavé slová onkopacienta Lojza: Po boji s rakovinou už nič neberiem ako samozrejmosť!

Adriana a Alojz si v živote prešli viacerými ťažkými chvíľami. Museli sa popasovať s príkoriami osudu, no ani jeden z nich sa na to nesťažuje. Práve naopak. Sú presvedčení o tom, že všetko zlé, čo ich postretlo, ich zocelilo a zomklo.

Usmievavá Adriana našla po nešťastnom a nepeknom prvom manželstve v Alojzovi muža svojho života. Zosobášili sa, založili si rodinu a začal im spokojný život. Ich šťastie však netrvalo dlho. Lojzovi diagnostikovali rakovinu jazyka a zo dňa na deň sa začal boj o jeho život. Hoci bol jeho stav vážny, nikdy sa nevzdával. Bojoval zo všetkých síl kvôli tým, ktorých najviac miluje.Silu mi dodávala moja žena a deti. Mal som chuť žiť. Chcem vidieť malú, keď sa vydá. Ja neviem, koľko mi tá diagnóza umožní žiť, ale dúfam, že budem medzi tými výnimkami, čo budú žiť dlhšie,“ povedal Lojzo pre joj.sk. Jeho manželke Adriane zas nádej dodávala viera v Boha. „Mne veľmi pomáha viera. Boh. Niekoľkokrát sa stalo, že už som bola na dne, ale vtedy, keď som najmenej čakala, tak mi viera veľmi pomohla. Vždy sa stane to, čo si Boh želá. Plní sa nie naša vôľa, ale jeho. Pre mňa to znamená veľmi veľa, že nám dal ešte druhú šancu,“ zhodnotila.

Mnoho ľudí si v ťažkých životných situáciách kladie tradičnú otázku: Prečo sa to stalo práve mne? Adriana však vysvetlila, prečo to nikdy nerobila ani v tých najťažších chvíľach. „Nikdy som sa nepýtala, prečo sa niektoré veci stali mne. Asi to tak má byť. Možno by som bola iným človekom, ako som. Možno by som nevnímala svet tak, ako ho vnímam. Napríklad, aj cez Lukáška alebo teraz po tomto všetkom. Keby nebolo to zlé, nebolo by ani to dobré. Možno to vyznie ako klišé, ale človek by si potom to dobré asi nevážil. Nevidel by, čo je dôležité. Nevidel by to krásne v tom živote,“ myslí si Adriana. Rovnaký názor má aj Alojz. Vnímam veci, ktoré som predtým nevnímal. Ktoré mi prišli ako automatické. Už dnes viem, že nie sú. Veľa vecí som bral ako samozrejmosť, ale teraz viem, že samozrejmosť nie je nič,“ uzavrel.

Celý Lojzov príbeh nájdete vo videu: