Veľký skutok rodičov detičiek so SMA chytá za srdce: Ich gesto vám naženie slzy do očí!

Príbeh detičiek, ktoré sa narodili s vážnou diagnózou SMA, pozná azda celé Slovensko. Ich zdravie bolo odkázané na extrémne drahý liek rovnako ako teraz to Lívinkine. Keďže rodičia týchto detí vedia, čím prechádza jej mamina, rozhodli sa konať a urobili krásne gesto!

Rozkošná Lívia z dedinky Pichne sa narodila so vzácnou a veľmi závažnou Canavanovou chorobou. Táto diagnóza má podľa lekárov veľmi zlé prognózy a detičky s ňou sa dožívajú maximálne 10 rokov. Nedá sa totiž liečiť. Jedinou nádejou je drahá experimentálna liečba z Ameriky, ktorá však dokopy stojí milión eur. Lívinkina mama Števka preto rozbehla zbierku na transparentnom účte, na ktorý jej posielajú peniažky dobrí ľudia. Do akcie pomoci sa zapojilo aj Siedme nebo a významnou čiastkou jej pomohlo priblížiť sa k jej snu o zdravom dieťati.

Pred pár mesiacmi boli v rovnako ťažkej situácii aj rodičia detičiek, ktoré sa narodili s diagnózou spinálna svalová atrofia. Keďže si prešli rovnako náročnými chvíľami plnými strachu, vedia, čo Števka prežíva. Preto sa rozhodli, že veľkou finančnou čiastkou zo svojich transparentných účtov prispejú aj oni. „Vieme, aké to je, keď vám ubiehajú roky života toho dieťaťa pred očami a neviete mu pomôcť. Preto sme sa rozhodli, že ju chceme podporiť. Chceme, aby sa to podarilo a aby aj jej bolo umožnené mať lepší život. Keďže my sme mali šťastie a nejaké peniažky nám ostali na transparentnom účte, tak sme sa ako rodina rozhodli, že vám na ten liek prispejeme finančnou čiastkou 100 tisíc eur. Tak ako my sme dostali šancu na lepší život pre Alexeja, tak veríme, že aj Lívinka takúto šancu dostane,“ povedali Alexejovi rodičia. K pomoci sa pripojili aj rodičia malej Amélie. „Tie peniaze sme dostali preto, aby pomohli ťažko chorému dieťaťu a aby pomohli zachrániť život našej dcére. Na tie peniaze sa skladalo neskutočné množstvo ľudí. To bola taká sila lásky, ktorá voči nám prišla a nejde ju neposlať ďalej, keď vidím, že ju niekto momentálne potrebuje viac než my,“ zhodli sa manželia, ktorí Lívii prispeli sumou 30 tisíc eur.

V mene Lívinky a jej maminy zo srdca ďakujeme všetkým, ktorí sa do pomoci zapojili!