Bolesti hlavy, únava a potom strašná diagnóza: Dominik zvíťazil nad zákernými nádormi!

Dominik z dedinky Obyce neďaleko Zlatých Moraviec je veselý 15- ročný tínedžer, ktorý je na prvý pohľad na nerozoznanie od svojich rovesníkov. Realita je však niekde úplne inde. Za posledné dva roky si prežil neskutočne ťažké chvíle. Bojoval totiž so zákerným onkologickým ochorením.

Veselý a aktívny Dominik bol dieťa ako každé iné. Chodil do školy, mal kamarátov a mal svoje koníčky. Všetko sa však zmenilo koncom roka 2018. Neustále ho bolievala hlava a prestal rásť. Jeho mame Martine to začalo byť podozrivé a tak s ním zašla k detskej lekárke. Ani v tom najhoršom sne by jej nenapadlo, že je za tým nádor na mozgu.Predtým, ako sa toto stalo, mu diagnostikovali boreliózu. Detská doktorka to pripisovala borelióze. Pýtala sa ma, či má nejaké problémy. Povedala som, že stále ho bolieva hlava. Len on potom začal zvracať a býval unavený. Prišiel zo školy, najedol sa a spal. A spal až do večera. On už nevládal vôbec,“ zaspomínala si na najťažšie chvíle Martina. Po sérii vyšetrení Dominikovi diagnostikovali nádor na hypofýze, ktorý mu tlačil za okom. Okamžite sa začal boj o chlapcov život. „Najhoršie pre mňa bolo, keď mu začali padať vlasy. To som nezvládla. On sa tešil, že ocko ho ostrihá. Oni sa z toho smiali a ja som plakala,“ zhodnotila Dominikova mama.

V7N - Dominik a Attila Vegh Zdroj: TV JOJ

​Po dlhých náročných mesiacoch liečba konečne zabrala a Dominikove výsledky boli negatívne. Ako chlapec sám tvrdí, na ten deň nikdy nezabudne. Nielen preto, že mal dobré výsledky, ale aj preto, že vtedy rozhodujúci boj vyhral aj jeho obľúbený majster bojových umení Attila Végh. „Keď mal zápas s Karlosom Vémolom, boli sme na magnetickej rezonancii,“ povedal s úsmevom Dominik. Práve Attila je totiž jeho veľký vzor. Odhodlanie bojovať s nádorom mu dodal film o ňom. Stal sa jeho hrdinom, veľmi ho obdivoval a túžil sa s ním raz stretnúť. Nuž, a Siedme nebo je tu práve od toho, aby plnilo veľké sny. Dominik sa so svojím hrdinom naozaj stretol a pre oboch to bolo veľmi silné stretnutie. Najväčšiu radosť mám, keď ma vidí nejaké dieťa, príde a objíme ma. Tak veľmi spontánne. Som rád, že mu môžem aspoň takto pomôcť a dať mu radosť a nádej do života. To je pre mňa najväčšia radosť,“ zhodnotil Attila Végh.

Nenechajte si ujsť tento strhujúci príbeh V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!