Dojímavý čin mamy Miliónovej Lívie: Dar od Siedmeho neba venovala TÝMTO rodinám v núdzi!

Pred pár týždňami sa celé Slovensko spojilo, aby pomohlo nešťastnej mame Števke vyzbierať peniaze na drahú liečbu pre dcérku Líviu. V priebehu pár dní jej dobrí ľudia nielenže prispeli toľko, že bez problémov liečbu uhradí, ale dokonca jej poslali viac prostriedkov. Tie sa teraz rozhodla posunúť tým, ktorí to veľmi potrebujú.

Rozkošná Lívia z obce Pichne bojuje so vzácnou a veľmi vážnou Canavanovou chorobou. Jedinou možnosťou, ako zvrátiť a zlepšiť jej zdravotný stav, je extrémne drahá liečba v Amerike. Na samotný liek a hospitalizáciu potrebovala milión eur, čo je závratná suma. Preto spustila veľkú zbierku a čakala, či jej ľudia pomôžu zachrániť jej dieťa. Vďaka Siedmemu nebu a dobrosrdečnosti Slovákov sa jej našťastie podarilo získať dostatok finančných prostriedkov na liečbu. Keďže na jej transparentný účet prišlo viac peňazí, než potrebuje, rozhodla sa pre šľachetný čin a dobro poslala ďalej.Nám sa vďaka vám a vďaka ľuďom, ktorí náš príbeh sledovali, podarilo vyzbierať vyššiu sumu, akú potrebujeme. Určitú časť zo zvyšných peňazí by som chcela venovať relácii V siedmom nebi, aby ste to posunuli tam, kam je treba,“ povedala Livkina mama Števka moderátorovi Vilo Rozborilovi. „Nech dobro plodí dobro,“ zhodnotila.

V7N - Milionova Livia Števka venovala finančný dar od Siedmeho neba rodinám, ktoré to veľmi potrebujú. Zdroj: TV JOJ

​Tím Siedmeho neba okamžite našiel dve rodiny, ktoré finančnú injekciu potrebujú ako soľ. Za prvou ani necestovali ďaleko. Taktiež v Pichniach žije Vladimíra, ktorej sa narodili dvojičky s detskou mozgovou obrnou. Kým Alex má o čosi lepší stav, Sofinka je na tom žiaľ horšie – neotáča sa a nevie sedieť. Choré detičky však nie sú je jediným problémom. „Moje deti sú z umelého oplodnenia. Vytúžené… Najprv som mala zdravotné problémy, potom sa mi narodili choré deti a potom partner odišiel. Takže, všetko tak naraz,“ povzdychla si Vlaďka, ktorá je onkologická pacientka. Hoci je jej zdravotný stav dobrý, stále chodí na kontroly a je tu riziko, že by sa jej mohla choroba vrátiť. Okrem toho všetkého sú vo veľmi zlej finančnej situácii. Vlaďkin otec je dôchodca, jej mama je nezamestnaná a mladá žena je doma s deťmi. Alexovi a Sofinke by pomohlo zlepšiť ich stav rehabilitácie, no tie si nemôžu dovoliť. Je teda jasné, že pomoc je v tejto rodine viac než nutná.

V7N - Vlaďka Vlaďka (vľavo) sa stará o svoje deti dvojičky, ktoré sa narodili s detskou mozgovou obrnou. Zdroj: TV JOJ

​Druhá rodina, ktorá nesie veľmi ťažký kríž, je z dedinky Veľká Dolina. Sympatický manželský pár na dôchodku sa stará o svojho imobilného syna Mira, ktorý je v bdelej kóme.Bol dosť zaťažený, stále cestoval. Mal vysoký tlak, neraz sme s ním boli na pohotovosti. Bohužiaľ, lieky nebral pravidelne. Nepil, nefajčil a dostal mozgovú porážku,“ povedala Mirova mama Júlia. Kým Miro bojoval v jednej časti nemocnice o život, v druhej časti nemocnice sa mu v pôrodnici narodil syn Marko. Hoci vzťah s partnerkou mu nevyšiel, je to práve jeho dieťa, ktoré je pre neho doslova životabudičom. Päťdesiatnik Miro si vyžaduje sústavnú opateru, starostlivosť a na to všetko jeho rodičia Julka a Milo minuli všetky svoje životné úspory. Žijú len z dôchodku a nevedia, ako to všetko finančne utiahnu do budúcna. Problémom je však aj to, že už majú svoj vek a nevládzu tak, ako by si to predstavovali. Žiadnej matke toto neprajem. Všetko je na nás a my už nevládzeme tak, ako by sme mali,“ povedala Julka smutne. Aj táto rodina teda potrebuje záchranné koleso!

V7N - Julka a Milo Julka a Milo sa 24 hodín denne starajú o svojho milovaného syna Mira, ktorý je v bdelej kóme. Vďaka ich sústavnej opatere robí veľké pokroky. Zdroj: TV JOJ

Sledujte nádhernú a veľkú akciu pomoci v predvianočnom Siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!