Dá sa vôbec zmieriť so smrťou milovanej osoby? Vdovy zo Siedmeho neba si myslia TOTO!

Kristína a Karin sú dve ženy, ktoré veľmi náhle a nečakane prišli o mužov svojich životov. Hoci by sa radšej spoznali v inej životnej situácii, spojila ich práve spoločná bolesť. Ako sa zmieriť so smrťou milovanej osoby a dá sa to vôbec? Vdovy zo Siedmeho neba povedali, čo si o tom myslia.

Od začiatku pandémie sa tisícky rodín dostali do situácie, že prišli o milovaného človeka. Hlboká bolesť nad stratou blízkej osoby visí vo vzduchu v celej našej spoločnosti a mnohí hľadajú odpoveď na otázku, ako sa s tým vyrovnať. Rovnako na tom bola aj Karin, ktorá prostredníctvom sociálnej siete kontaktovala Kristínu. Obe totiž nečakane a náhle prišli o svojich milovaných mužov. Karin chcela, aby jej Kristína poradila, ako to má zvládnuť. „Poradila som jej len to, čo som mohla zo svojej vlastnej skúsenosti. Že sa nesmie vzdávať, lebo život ide ďalej. Aj keď je to tvrdá rana osudu, ale naše cesty ešte neskončili. Našim chlapom cesta života vyhasla a je to strašné a smutné. Jasné, že by sme chceli, aby sme ich mohli vrátiť späť, ale, bohužiaľ, sa to nedá. Proste nesmie na to stále myslieť. Aj keď to mám stále v hlave, ale nesmieš na to myslieť. Nesmieš sa tomu poddávať. To som jej povedala. Že musí byť silná, kvôli svojim deťom. Aby sa netrápili,“ vysvetlila Kristína.

V7N - Karin a Kristina Zdroj: TV JOJ

​V takejto situácii na bolesť srdca a duše nezaberá žiadna tabletka z lekárne. Často nepomôže ani čas, no je pár vecí, ktoré môžu urobiť životy po strate milovanej osoby aspoň o trochu znesiteľnejšími.Hlavné je držať sa. Aj keď je to ťažké, nech idú ďalej a bojujú. Nech majú okolo seba dobrých ľudí, ako som mala aj ja. Nech sú ľudia k sebe ľudskejší. Pri tejto hnusnej situácii, ako sa povie, som zistila, že toľko dobrých ľudí je...to som fakt nevedela. Hlavné sú ľudskosť a pomáhať si. Keď sa stane nešťastie, je to strašné, nikto si to nepraje, ale taký je život. Nie vždy je ľahký. Musíme kráčať ďalej,“ dodala Kristína.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi opäť v piatok o 20:35 na JOJke!