Z tohto bude nový letný hit: Dynamickú skladbu od Ondreja Kandráča nepustíte z hlavy!

Návod na život! Muzikant Ondrej Kandráč pôsobí v hudobnom svete už dlhé roky, no až teraz vydal svoj úplne prvý sólový singel. Svetlo sveta uzrela skladba Postav dom, zasaď strom, na ktorom pracovali len tí najlepší hudobníci. O krásne slová sa opäť postaral textár Vlado Puchala a podľa samotného Kandráča je tento singel akýmsi návodom na život.

O vznik skladby Postav dom, zasaď strom sa postarala štvorica mužov, ktorí si rozumejú nielen ako kolegovia, ale aj ako priatelia. Hudbu zložil Tomi Okres, ktorý pôsobí aj ako gitarista v kapele Chinaski, spev a husle mal pod palcom Ondrej Kandráč, text napísal textár Vlado Puchala a singel producentsky zastrešil Rolo Kubina.Slogan - refrén - postav dom, zasaď strom, urob syna je všeobecne známy tradičný návod na život a myslím si, že nikto nič lepšie ako tento návod nevymyslel. Vlastne vymyslel, ten, kto pridá k synovi aj dcérku. Slogan postav dom, zasaď strom, urob syna, to je slogan našich životov,“ zhodnotil Kandráč. A vie, o čom hovorí. Sám totiž žije už jedenásť rokov v stabilnom manželstve, ktorého plodom sú starší syn Ondrej a mladšia dcérka Emka.

Dynamická a energická skladba má naozaj veľký potenciál stať sa novým letným hitom. Môže za to nielen mimoriadne melodická hudba, ale aj krásny a chytľavý text. „Zavolal mi raz Tomi Okres, že chce urobiť pesničku pre Ondra Kandráča, či nemám nejaký text, niečo medzi Sokoly a Dva duby. Tak mu hovorím: a ľahšiu otázku nemáš? Ale sadol som a napísal Postav dom, zasaď strom. Je to pesnička, v ktorej sa do refrénu zmestí celý náš život. Tomi Okres urobil hneď na prvýkrát po prečítaní textu chytľavú melódiu. Je to pesnička ako dobrý hamburger: skvelý obal a to podstatné je vo vnútri,“ skonštatoval Puchala. Kandráč zároveň s humorom dodáva, že skladba je vhodná aj pre tých, ktorí nemajú najlepšiu pamäť. „Pesnička je vhodná aj pre tých, ktorí si nedokážu zapamätať ani kúsok akéhokoľvek textu, pretože sa tam spieva Na-na-na-na-na. Tak verím, že to mohutne zaznie aj na letných festivaloch,“ uzavrel so smiechom. Ku skladbe Postav dom, zasaď strom vznikol aj videoklip, ktorý sa odohráva v malebnom romantickom prostredí Masarykovho dvora pri Zvolene. Hlavnou myšlienkou je lyrický príbeh dvoch mladých ľudí, ktorých láska je silnejšia než všetko ostatné. Scenár a réžiu mala pod palcom Oľga Záblacká.

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora