Nevraživosť a rivalita? Pravda o vzťahu medzi kapelami Kandráčovci a Kollárovci!

Obe skupiny hrajú ľudovú hudbu a tým pádom majú v podstate rovnakých fanúšikov. Už dlhší čas sa preto šepká, že medzi chlapcami panuje napätie. Je to však pravda, alebo ide len o klebety?

Letné prázdniny sú už v plnom prúde a väčšina ľudí využíva toto obdobie na oddych a relax. Muzikanti z kapely Kandráčovci však naplno zarezávajú aj počas dovolenkovej sezóny. Celé leto totiž hrajú na Mega Open Air turné, počas ktorého skupina vystúpi v desiatkach slovenských miest pod holým nebom. Počas uplynulého víkendu mali koncert v obci Starý Tekov v okrese Levice, na ktorom amfiteáter praskal vo švíkoch. Prišlo sa naň pozrieť až päť tisíc milovníkov ľudovej hudby. Spolu s Kandráčovcami totiž vystupovali na jednom pódiu aj Kollárovci. Nuž, a práve o týchto dvoch kapelách sa šepká, že medzi nimi panuje rivalita. Keďže hrajú podobný typ muziky, svojich fanúšikov si takpovediac delia. „Je to svätá pravda! Preto sme na spoločnom koncerte. Možno sa dnes ešte trošku pobijeme. Veď, zdravej rivality nikdy nie je dosť,“ povedali na margo klebiet so smiechom chlapci z Kollárovcov.

Na šuškandách sa baví aj primáš Kandráčovcov a jedným dychom dodáva, že je to absolútny nezmysel. „My sme nikdy nevnímali chalanov ako konkurenciu v tom zlom zmysle. Práve naopak. S chlapcami sa poznám od ich ranej mladosti. Veľmi si vážim, čo dokázali. Ak je tam vzájomný rešpekt a priateľstvo, tak z toho vznikne symbióza a radosť na pódiu,“ vysvetlil Ondrej Kandráč.

Fotky z koncertu v Starom Tekove nájdete v priloženej galérii: