Nápaditý klip od kapely Sokoly má emotívnu myšlienku: Tichý odkaz všetkých muzikantov!

Zo skvelých hudobníkov z obľúbenej šou Všetko čo mám rád vznikla kapela Sokoly, ktorá v lete vydala svoju prvú vlastnú skladbu. Singel s názvom Daj pusu sa dočkal už aj oficiálneho videoklipu, ktorý srší nápadom, originalitou a dojímavým posolstvom.

Hudobná kapela Sokoly vznikla v roku 2018 vďaka jednej z naobľúbenejších relácií – Všetko čo mám rád. Tvoria ju piati skvelí muzikanti a to primáš a huslista Andrej Záhorec, kapelník a bubeník Robo “Skippy“ Hatala, kontrabasista Juraj Kyseľ, cimbalista Marek “Maco“ Neumahr a akordeonista Rado Duda. Títo šikovní a muzikálni chlapci vydali v lete svoj prvý vlastný singel s názvom Daj pusu, ktorý je dynamickou prerábkou kultového talianskeho hitu Ciao Bella.Pieseň som upravil tak, aby sa stala ešte tanečnejšou, čo si myslím, že sa nám aj nakoniec podarilo. Zaujímavá je aj tým, že ju nespieva len jeden sólista, ale my všetci,“ povedal pre joj.sk kapelník Róbert „Skippy“ Hatala.

Niekoľko týždňov po uvedení sa singel dočkal aj oficiálneho videoklipu, ktorý sa nakrúcal v malebnom prostredí gazdovskej dedinky Abeland pri Lozorne.Priestor vybral režisér Mišo Žák a kameraman Rišo Raymann spolu s naším cimbalistom „Macom“ a basákom Jurajom. Takže, aj touto cestou sa chceme poďakovať, už teraz kamarátom, za to, že tento song a klip mohol vzniknúť v tomto úžasnom ľudovo-remeselnom areáli na vysoko kvalitnej profesionálnej úrovni,“ nadchýna sa Hatala. Pre aktuálnu situáciu okolo pandémie koronavírusu všetci na pľaci dodržiavali prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia. Na mieste sa nachádzal len nevyhnutný počet ľudí a nechýbala dezinfekcia či rúška pre štáb a organizačné zložky. Milo nás prekvapili fanúšikovia z Lozorna a okolia, ktorí sa chceli prísť pozrieť a povzbudiť nás pri natáčaní, no nemohli sme im to, bohužiaľ, umožniť práve kli protikoronovým opatreniam,“ vysvetlil akordeonista Rado Duda. Ani opatrenia im však nepokazili radosť a nadšenie z nakrúcania, čo sa odráža aj na výsledku.

Láska k žene, o ktorej sa spieva v texte, je v klipe zobrazená metaforicky cez hudobné nástroje. Dej rozpráva príbeh o tom, ako každý hudobník miluje svoj akordeón, husle či kontrabas a nevzdal by sa ho rovnako ako svojej milovanej ženy. Analógia medzi životnou partnerkou a hudobným nástrojom je veľmi nápaditá a originálna. Obzvlášť v aktuálnej dobe, keď majú muzikanti stopku pre šíriaci sa koronavírus. Aj tento klip tak umožňuje verejnosti pochopiť, aké dôležité miesto má v ich životoch hudba, ktorá nie je len ich prácou, ale aj láskou.

Tagy: Sokoly