Sam Bailey - X Factor UK

Väzenská dozorkyňa a matka dvoch detí valcuje X Factor!

Pri tomto vystúpení sa zimomriavkam nevyhnete, počúvajte!

Sam Bailey prišla na kasting britského X Factoru ako nenápadná žena za podpory svojho manžela. Spolu majú dve deti, ona pracuje ako väzenská dozorkyňa a pred príchodom do súťaže ani nesnívala o kariére speváčky. „Mám už 35 a nie 21 ako väčšina speváčok,“ prezradila svoju najväčšiu obavu pred vstupom na pódium. X Factor je však súťaž, v ktorej úspech nezáleží od veku a to sa rýchlo potvrdilo.

Vybrala si skladbu Listen od Beyoncé. Počas prvých tónov sa začali zvedavo obzerať ostatní súťažiaci čakajúci za dverami, niekde v polovici skladby sa porotkyni Sharon Osborne tisli slzy do očí a na konci postavila na nohy celú porotu, čo na malých kastingoch nebýva vôbec zvykom. Prvé reakcie boli iba citislovcia, porota sa nezmohla na slovo. „Odkiaľ ide ten hlas?“ ozval sa ako prvý Gary Barlow.

Poradca jej mentorky, spevák Robbie Williams, mal o nej isté pochybnosti: „Neviem, kde na trhu sa pre ňu nájde miesto.“ Sam však v prvom finálovom kole dokázala, že má miesto nielen u porotcov, ale aj u divákov. Odkedy zaspievala skladbu The Power of Love, dominuje v hlasovacom rebríčku a stala sa výraznou favoritkou súťaže. Momentálne v hre zostávajú už len piati a čakajú ich tri živé prenosy, no viacerí porotcovia jej víťazstvo považujú za takmer neohroziteľné! 

Pozrite si náročnú skladbu The Power of Love v podaní skutočnej divy: