Porotkyňa Celeste Buckingham: Ako sa zrodila hviezda?

Začala len pred troma rokmi na Slovensku, teraz dobíja Ameriku!

Celeste Buckingham mala iba 15 rokov, keď sa prihlásila do speváckej súťaže. Síce sa nestala absolútnou víťazkou, no práve vďaka účasti v šou rozbehla kariéru, ktorú možno bez zaváhania nazvať závratnou. Už jej prvý singel Blue Guitar hrali slovenské rádiá a jej debutovka Don´t Look Back, ktorá vyšla 20. apríla 2012, sa vyšplhala medzi najpredávanejšie albumy na Slovensku aj v Česku. Aj preto z upútavky na X Factor s hrdosťou hovorí: „Viem, že táto šou vám zmení život!“

Celeste sa nedávno stala prvou oficiálnou porotkyňou X Factoru, no okrem posudzovania talentu iných bude mať tento rok veľa iných povinností, kvôli ktorým bude musieť cestovať zo Slovenska do USA. „Momentálne sa nachádza v Spojených štátoch, absolvuje tréningy, učí sa choreografie,“ prezrádza jej manažér Lumír Mati. „Momentálne v amerických rozhlasových staniciach beží jej singel Run Run Run,“ dodáva.

Mladučká hviezda, ktorej otec je Američan a mama Švajčiarka, sa považuje napriek tomu za slovenskú speváčku. Narodila sa v metropole Švajčiarska, no spolu s rodinou sa presťahovali na Slovensko za pracovnou príležitosťou. Za posledné dva roky si vybudovala stabilnú pozíciu na našom hudobnom trhu a momentálne má našliapnuté na úspech celosvetového rozsahu. Svedčí o tom zmluva podpísaná s raperom Pitbullom. Celeste za veľa ďakuje najmä svojim rodičom. Jej mama ju odmala viedla k tancu a hudbe. Podobným smerom sa vydala aj jej sestra Carmel, s ktorou Celeste už nahrala duet Gone.

Vypočujte si aktuálny singel Celeste Buckingham, Crushin´ My Fairytale: