Oto Klempíř

Drsný porotca Oto Klempíř: Zrodí sa v X Factore nový kat?

Kto to je a odkiaľ sa vzal? Tieto otázky padali na adresu Ota Klempířa po tom, ako vysvitlo, že bude v X Factore porotcovať.

Hoci množstvo z vás tvrdí, že ste meno Oto Klempíř nikdy nepočuli, Oto má za sebou veľa úspechov. Je ceneným textárom, spevákom, scenáristom, básnikom, kreatívcom, ale aj verným manželom a skvelým otcom svojim dvom synom. Najznámejším je vďaka takmer dvadsaťročnej spolupráci s funkovou formáciou J.A.R. Málokto však vie, že sa podieľal aj na tvorbe soundtracku k úspešnému tínedžerskému filmu Snowborďáci. Klempíř má za sebou aj spoluprácu s uznávaným umelcom Oskarom Rózsom, s ktorým pracoval na svojom prvom sólovom albume s názvom Špička.

Oto je však povestný najmä tým, že si nedáva servítku pred ústa. Jeho ostré komentáre už totiž rozslzili nejedno oko a dá sa preto predpokladať, že v prvej sérii X Factoru bude za „kata“. „Na mladé talenty som zvedavý, v posledných desaťročiach som bol pri mnohých hviezdach, ktoré vznikali a mal som možnosť sledovať, ako ich kariéra rastie. Teraz dostávam fantastickú príležitosť vytesať z nadaného človeka úspešného speváka,“ teší sa Klempíř, ktorý tiež priznal, že mu v X Factore neujde ani najmenšia chybička súťažiacich. A, že Otovi nechýba zmysel pre jazyk a cit, dokazuje aj jeho zbierka básní a textov pod názvom Tali Bachtar.