Nekonečný príbeh - Atrey

Vypátrali sme detské hviezdy kultového Nekonečného príbehu! Ako sa za 30 rokov zmenili?

Vieme, čím sa dnes živí Bastian, Atrey aj Detská kráľovná!

Neverending Story, známy tiež ako Nekonečný príbeh (v nemeckom origináli Die unendliche Geschichte), je pôvodne fantastický román nemeckého autora Michaela Endeho z roku 1979. Úspešným bol od okamihu ako uzrel svetlo sveta a vzápätí preložený do viac ako 36 jazykov. Neskôr sa stal známym aj vďaka rovnomennej filmovej adaptácii z roku 1984, ktorá zmenila detstvo nejednému z nás.

Aj napriek tomu, že šlo o román zo sekcie „Nová klasická detská literatúra“, Nekonečný príbeh bol vždy braný tak trochu inak. Román, ktorý presahuje samotné rozprávanie autora. Autor v ňom vyjadruje „túžbu nájsť realitu okolo nás, ale opačným smerom, teda vo vnútri každého, kto si trúfa žiť vo vlastnej predstavivosti.“

Autor príbehu, Michael Ende: „Najlepší spôsob ako dosiahnuť svoj cieľ, je vydať sa opačným smerom. Avšak nie som to ja, kto vymyslel túto metódu. Predo mnou tu je Danteho Božská komédia. Cestou do neba si musíte prejsť peklom. Ak chcete zistiť skutočnosti, musíte si prejsť svetom fantázie. Aj Bastian, hlavná postava môjho príbehu, na ceste za poznaním samého seba, musí najprv opustiť reálny svet (kde nič nemá zmysel) a vstúpiť do krajiny fantázie, v ktorom má naopak, všetko svoj význam. Avšak, netreba zabúdať na riziko, ktoré so sebou táto výprava nesie. Medzi realitou a fantáziou existuje skutočne veľmi jemná rovnováha, ktorá by nemala byť narušená.“

A ako vyzerajú hviezdy Nekonečného príbehu dnes? A čo vlastne robia? Vypátrali sme pre vás predstaviteľov nezabudnuteľných postáv Bastiana, Atreya aj Detskej kráľovnej!

Barret Oliver mal len 10 rokov keď sa popasoval s úlohou zvedavého Bastiana. V súčasnej dobe pracuje ako fotograf a žije v L.A.

Dnes 43-ročný Noah Hathaway zastával úlohu mladého bojovníka Atreya. Noah vyštudoval bojové umenia a neskôr vyučoval i tanec. Od herectva nikdy úplne neupustil, ale zaznamenal menšie prestávky. Najmä pre svoju vášeň k thajskému boxu a motocyklistickým pretekom, ktorým sa aktuálne venuje profesionálne.

Krásna herečka iránskeho pôvodu, Tami Stronach, si z Nekonečného príbehu pamätáme ako mladučkú Detskú kráľovnú. Dnes je 42-ročná Tami profesionálnou tanečníčkou a maminou 3-ročnej Mayi.

Nemecký film z roku 1984 režírovaný Wolfgangom Petersenom uchvátil milióny ľudí po celom svete.

Sledujte kultový Nekonečný príbeh už dnes na JOJke!