Čierne vlajky 1

Sedem pirátskych povier: Šťastie im nosia pľuvance, čierne mačky a odhalené prsia!

Prichádzajú Čierne vlajky.
Na obrazovkách televízie JOJ už dnes o 20:35 štartuje nový seriál z pirátskeho prostredia, Čierne vlajky a my sme sa vám pri tejto príležitosti rozhodli priblížiť sedem zásadných pravidiel pirátov, ktoré využívali na privolanie šťastia alebo naopak, na odvrátenie nešťastia:
  1. Nikdy nevyplávajte z prístavu v piatok! Nie piatok trinásteho, ale piatok vo všeobecnosti piráti nepovažujú za šťastný deň. Táto povera možno však vznikla iba preto, aby si predĺžili víkend.
  2. Tesne predtým, ako vyrazíte z prístavu, treba poriadne napľuť do mora. Pre šťastie! Potrebuje to ďalší komentár?
  3. Tetovania a pírsingy sú veľmi dôležitým základom šťasteny každého piráta. Čakali by ste, že budú mať vytetované morské panny, no najčastejšie sú to prasiatka a husy - ako symboly šťastia. Piráti si tiež tetujú Polárku, ktorá im pomáha nájsť cestu do domovského prístavu.
  4. Svedomitý pirát so sebou nosí za hrsť korytnačích kostí, ktoré ho chránia od všetkého zlého.
  5. Nefúka priaznivý vietor? Treba začať pískať! Paradoxne, pískanie na bežných lodiach sa považovalo za privolávanie nešťastia. Piráti to majú obrátené.
  6. Čierna mačka ako člen pirátskej posádky. Zatiaľ čo na súši považujeme za hotové nešťastie, keď nám cez cestu prejde čierna mačka, piráti tieto tajomne pôsobiace tvory vnímajú úplne opačne. Prítomnosť čiernej mačky na palube sa považuje za zdroj priazne a šťastia.
  7. Keď žena odhalí výstrih, budete mať šťastnú plavbu. Túto poveru si piráti najskôr vymysleli, aby si spríjemnili večer strávený pri rume v krčme tesne pred ďalšou plavbou. 

Sledujte seriálovú novinku Čierne vlajky v premiére už dnes o 20:35 na JOJke v dvoch epizódach za sebou, tú tretiu uvidíte v pondelok o 22:35!