Janko a Marienka

Top zaujímavosti z filmu Janko a Marienka: Vytknutý členok, 100-vky navrhnutých kostýmov a tvrdý výcvik

Moderná verzia rozprávky dala hercom zabrať.

Natáčanie modernej verzii filmu Janko a Marienka: Lovci čarodejníc trvalo tvorcom tri mesiace. Hlavní hrdinovia absolvovali kvôli filmu mesačný výcvik, aby sa naučili bojovať a vedeli narábať so zbraňami. Marienke (Gemma Arterton) sa natáčanie skomplikovalo, nakoľko si vytkla členok, keď v jednej zo scén bežala cez les. Ale ako správna herečka zahrala s vytknutým členkom svoju rolu veľmi dobre. Úctyhodný výkon podal aj Janko (Jeremy Renner), ktorý robil všetky kaskadérske scény väčšinou sám. Tri mesiace natáčania síce nie je dlhá doba, no kreatívnemu tímu sa muselo dymiť z hláv. Dizajnérka Marlene Stewart navrhla k filmu takmer 100 kostýmov. Čo myslíte, vybrali tvorcovia filmu správne kostýmy?



O filme:
Ak ste si mysleli, že rozprávkoví hrdinovia Janko s Marienkou v perníkovej chalúpke upiekli čarodejnicu a potom žili šťastne až do smrti, veľmi ste sa mýlili. Obe deti dospeli a začali podnikať v love na čarodejnice!

Príbeh sa začína 15 rokov po tom, čo súrodenci  Janko a Marienka utiekli čarodejnici, ktorá navždy zmenila ich životy, pretože im dala poznať, ako chutí krv. V súčasnosti dospeli na zrelých a vytrénovaných lovcov, ktorí sa rozhodli,  že začnú podnikať v tom, v čom sa ako malé deti preslávili - v love na bosorky! Vystopujú a zničia všetky čarodejnice v tmavých lesoch v najbližšom okolí, čím zároveň pomstia krivdy svojej mladosti. Ale ako sa začne blížiť neslávne známy "krvavý spln" a malé drevené mestečko začne čeliť nočnej more v podobe únosov nevinných detí, Janko a Marienka spoznajú zlo horšie, než predstavuje akákoľvek čarodejnica, ktorú kedy ulovili. Stoja tvárou v tvár samotnému diablovi, ktorý by mohol byť kľúčom k ich desivej minulosti!

Nenechajte si ujsť film Janko a Marienka: Lovci čarodejníc dnes o 20:35 na JOJke!