frozen

Obrovský úspech aj trapas na Oscaroch: Toto je TOP 7 zaujímavostí o filme Ľadové kráľovstvo!

Nenechajte si ho ujsť.

TOP 7
Rozpočet filmu tvorilo celkovo rozprávkových 150 miliónov dolárov.

TOP 6
Ľadové kráľovstvo sa stalo historicky najúspešnejším animovaným filmom! Od premiéry v novembri 2013 si na konto pripísalo celosvetovo vyše 1,274 miliardy dolárov.

TOP 5
Film dobre prijala kritika aj široká verejnosť, získal dokonca dva Oscary, a to za najlepší celovečerný animovaný film a za najlepšiu originálnu pieseň (Let It Go). Na Oscaroch vystupovala vtedy aj interpretka skladby Idina Mendez, ktorú herec John Travolta predstavil ako Adele Dazeem:

TOP 4
Medzi ďalšie ocenenia, ktoré film vyhral, patria Zlatý glóbus za najlepší celovečerný animovaný film, Filmová cena Britskej akadémie za najlepší animovaný film, päť cien Annie Award a dve ceny Critics' Choice Movie Award.

TOP 3
Pre veľký úspech nakrútili aj 7 minútový film o Anniných narodeninách a tajnej oslave, ktorú pre ňu Elsa s Kristoffom prichystali.

TOP 2
Chystá sa druhé pokračovanie rozprávky. "Tvorbu filmu Frozen Fever a návrat do sveta, ktorého súčasťou sú hrdinovia z Ľadového kráľovstva, sme si naozaj užili. Naši tvorcovia prišli s úžasným nápadom na pokračovanie. Budete o tom počuť oveľa viac. Vezmeme vás späť do Arendellu," povedal kreatívny riaditeľ spoločností Disney a Pixar Animation Studios, John Lasseter.

TOP 1
Kráľovná Elsa má v našom svete dvojičku. Anna Faith Carlson sa na ňu podobná a vďaka tejto podobe už dostala mnoho ponúk nielen z filmového sveta.

Sledujte premiéru filmu Ľadové kráľovstvo dnes o 20:35 na JOJke!