Ústretoví Islanďania: Pre nakrúcanie filmu premaľovali budovy a nevychádzali z domu

Nádherné lokácie na Islande vyrážajú dych.

Pri výbere filmových lokácií musia producenti a lokačný manažér brať do úvahy viacero faktorov, z ktorých najdôležitejší je pomer cena/kvalita. Pre možnosti rozpočtu sa častokrát síce podľa scenára dej odohráva na jednom mieste, no nakrúcanie prebieha na úplne inom. Príkladom je aj film Tajný život Waltera Mittyho, časť ktorého sa podľa scenára mala odohrávať v Grónsku, no túto krajinu „zaskočil“ úplne iný štát - konkrétne Island. Krásna príroda a lokácie na Islande vyrážajú dych a sú rozhodne hodné strieborného plátna.

Tvorcom filmu Tajný život Waltera Mittyho, ktorí sa tu rozhodli nakrúcať, však hralo do karát aj to, že miestni ľudia boli mimoriadne ústretoví voči filmárskemu štábu. Hlavne obyvatelia mestečka Stykkishólmur urobili pre filmárov hotové zázraky. Kvôli filmu ochotne premaľovali budovy vo svojom meste na čierno a počas nakrúcania sľúbili, že nebudú vychádzať z domu. Walter totiž vo filme „prefrčí“ na svojom skateboarde cez islandské/grónske mestečko duchov. Za zmienku tiež stojí aj mestečko Borgarnes, v ktorom zasa premaľovali a prerobili miestnu pekáreň tak, aby reštaurácia jednej známej siete amerických pizzérií. 

Dodávame, že Island rozhodne bol najlepšou voľbou už z hľadiska krásnych scenérií, ktoré ponúka. Rozhodne tu nie je núdza o nádhernú prírodu plnú farieb. Ponúkame vám fotky lokácií z filmu v galérii. Rozhodne si nenechajte ujsť premiéru filmu Tajný život Waltera Mittyho dnes o 20:35 na JOJke!

Autor: František Kozmon