Nakupne maniacky oblecenie na cestovanie

Na dovolenku ako skúsená svetobežníčka: Vieme, v čom sa vám bude cestovať najlepšie!

Ostanete v pohodlí a budete aj štýlová.

Dovolenkové obdobie sa s príchodom júla oficiálne začalo a takmer každý sa v nadchádzajúcich dvoch mesiacoch vyberie niekam za oddychom. Či už cestujete na kratšiu alebo dlhšiu vzdialenosť, autom alebo lietadlom, isté je, že sa budete chcieť cítiť najmä pohodlne. Nie je nič horšie, ako stráviť niekoľko hodín v tesnom oblečení, v ktorom sa potíme. O nepohodlných topánkach, z ktorých máme otlaky, nehovoriac. Iste, najpohodlnejšie by bolo cestovať v obľúbených teplákoch či legínach, no na druhej strane, my dámy chceme počas cestovania aj dobre vyzerať. Predsa len, dovolenkové fotografie nepustia. Práve preto vám prinášame najlepšie tipy na „cestovné“ oblečenie, v ktorom ostanete v pohodlí a budete aj štýlová.

Zdroj: Profimedia

Inšpirovali sme sa skúsenými svetobežníčkami, ktoré trávia na palube lietadla či v aute možno viac času ako vo svojich domovoch. Známe dámy sa už naučili, čo je najpraktickejšie a keďže na nich paparazzi striehnu na každom kroku, majú vychytanú aj vizuálnu stránku outfitu na cestovanie. Ak sa aj chystáte na dovolenku k moru, či už do overenej destinácie Chorvátsko alebo do exotickej krajiny, nezabudnite si so sebou vziať bundičku (napríklad aktuálne veľmi trendovú bomberu), sako, svetrík, kimono (budete vyzerať ako moderná nomádka podobne ako Lana Del Rey)  či aspoň veľkú šatku. „Vypeckovaná“ klimatizácia, holé ramená a chrbát totiž nie sú najlepšou kombináciou a miesite si tak na bolestivé seknutie. Sexi sandáliky či lodičky na podpätku si tiež radšej nechajte až na večer pri drinku. Na cestovanie si zvoľte tenisky, baleríny alebo mokasíny. Nedokážete sa podpätkov vzdať ani počas cesty? Miesto ihličiek si aspoň obujte sandále na platforme tak ako Miranda Kerr.

Ak patríte medzi milovníčky šiat, sukní a nohavice vám veľmi nevoňajú, pokojne si ich oblečte aj na cestovanie. Úzku puzdrovú sukňu či vypasované šaty však vymeňte za voľný a vzdušný model z prírodných materiálov. V prípade, že si na sebe nedokážete predstaviť nič iné ako nohavice, zabudnite na tesné slim džínsy, z ktorých budete po pár hodinách otlačená asi všade. Ak už džínsy, tak jedine tie elastické. Prípadne zaexperimentujte ako Vanessa Paradis a zaobstarajte si veľký hit tohto leta – voľné, vzorované nohavice z príjemného chladivého materiálu. Na záver, samozrejme, nezabudnite na slnečné okuliare, ktoré váš zrak ochránia nielen pred slnkom, ale aj klimatizáciou či prípadným vetrom.

Všetkým maniačkam želáme krásne leto a príjemnú dovolenku!

Autor: Lenka Filipová