Módna poradňa  - Parížanky

Ako byť stále šik a veľa sa na tom nenadrieť? Poznáme tajný recept najštýlovejších žien!

Stačí poznať pár základných pravidiel.

Každá žena chce vyzerať k svetu, páčiť sa – sama sebe a aj druhým, cítiť sa žiadaná, atraktívna a príťažlivá. Myslíte si, že to spraví štýlový outfit podľa najnovších trendov, sexi topánky, dokonalý mejkap, hviezdny účes ako z reklamy na šampón či perfektná manikúra? Iste, jednotlivé vymenované veci vám dozaista môžu pomôcť, ale na druhej strane vám môžu aj ublížiť, ak s nimi nie ste v pohode. A presne to je základné pravidlo, ktoré si už s pitím materského mlieka osvojujú najštýlovejšie ženy sveta – Francúzky. Nikdy so sebou nespravia nič, s čím by sa nestotožnili a v čom by sa necítili komfortne. Francúzky nikdy neuvidíte krívať od bolesti v nepohodlných, ale trendových ihličkách. Nikdy si vo výklade či v mobile nekontrolujú hĺbku výstrihu, dĺžku sukne alebo celistvosť účesu. Svojou vizážou a outfitom sa počas dňa vôbec nechcú zaoberať, preto neexperimentujú a vždy stavia na istotu. Ak aj náhodou trošku experimentujú, držia sa na uzde.

Zdroj: Profimedia

Francúzky pri výbere oblečenia a topánok vždy stavia na pohodlnosť. Milujú kúsky ušité z prírodných materiálov, takže šaty z neoprénu na nich asi tak ľahko neuvidíte. Uprednostňujú minimalistické a klasické strihy nohavíc, sukní, košieľ aj sák, čiže väčšina šatníka sa u nich skladá z takzvaných basicových kúskov. Striedme sú aj vo výbere farieb. Najčastejšie si volia neutrálne farby ako biela, sivá, béžová, čierna, tmavomodrá, ktoré rady kombinujú s kaki zelenou, svetlomodrou a púdrovou ružovou. Výrazné farby, akými sú žltá, červená či zelená, používajú zväčša na doplnkoch – kabelkách, topánkach a náhrdelníkoch. Neexperimentujú ani v potlačiach. Ak vzory, tak prúžky alebo bodky. Keď si chcú občas v otázke módy uletieť, kúpia si sveter alebo tričko s bláznivou potlačou. Celou pointou je, aby boli všetky kúsky oblečenia kombinovateľné so zvyškom šatníka a ony tak nemuseli každé ráno deprimované stepovať pred skriňou s pokrikom, že si nemajú čo obliecť. Vo svojom topánkovníku majú spravidla mokasínky, baleríny, látkové tenisky s gumenou podrážkou, klasické lodičky a kožené žabky so zapínaním cez pätu.

Zdroj: Profimedia

Mierny konzervativizmus sa nevytráca ani v kúpeľni pri nanášaní mejkapu, u kaderníka pri vytváraní nového účesu či u manikérky. Francúzky majú najčastejšie úplne prirodzenú farbu vlasov, takže si ich buď nefarbia alebo volia prirodzené tóny, s ktorými by sa mohli reálne narodiť. Čo sa týka strihu, milujú účes v štýle Coco Chanel, lob či vlasy s dĺžkou maximálne po spodný lem podprsenky. Samozrejme, všetky v rovnakej dĺžke. Líčenie je takmer vždy vo farbách nude, ktoré z času na čas oživia čiernou linkou alebo červeným rúžom. Rovnako postupujú aj v prípade manikúry – buď nude alebo červená.

Veríme, že s našimi tipmi sa budete cítiť atraktívne, príťažlivo a pohodlne zároveň!

Autor: Lenka Filipová