Policajti v akcii

Nový seriál Policajti v akcii už čoskoro na vašich obrazovkách! Skutočné prípady, reálni ľudia

O čom bude?

Vždy vás zaujímala práca policajtov? Čo všetko stojí za ich prácou, v čom je náročná, ako prebiehajú rôzne zásahy a čo všetko vlastne musia riešiť? Nový seriál od tvorcov úspešnej Súdnej siene vám vyrozpráva skutočné prípady policajtov a ukáže vám ich náročnú prácu. Nie je to len o vyťahovaní zbrane, hlasnom vykrikovaní rôznych príkazov a rozdávaní pokút. Policajt musí byť trochu psychológ, stratég, musí v sebe skrývať kúsok ľudskosti, sebareflexie a schopnosť riešiť rôzne situácie tým správnym spôsobom. Každá epizóda pozostáva z viacerých príbehov, inšpirovaných skutočnými udalosťami. Námety čerpali autori formátu zo spravodajstva televízie JOJ, z neuverejnených prípadov relácie Krimi, či z námetov slovenských divákov.

Polohraný dokument vám ukáže v spracovanej forme rôzne, aj veľmi závažné prípady z kategórie susedských sporov, kriminality maloletých, majetkových sporov manželov po rozvode, a podobne. Ťažký život a bezmocnosť vedie ľudí ku kriminálnym činom, krádežiam či ublížení na zdraví, pričom veľa z nich končí naozaj bizarne alebo tragikomicky.

Aby polícia predišla vážnejším trestným činom, snaží sa každý prípad riešiť dohovorom, zmierením protistrán, alebo len upokojením vypätej situácie. Preto väčšina zásahov motorizovaných policajných hliadok s dvoma policajtmi bude prípady riešiť priamo na mieste činu týmto spôsobom, aj keď nie vždy sa im to podarí. Policajti sa budú stretávať s rôznymi kurióznymi prípadmi, ktoré sa im podarí rozlúsknuť vďaka ich profesionalite, skúsenostiam a odhodlaniu do bodky plniť poslanie polície – pomáhať a chrániť. Mnohé príbehy budú pre niektorých divákov poučné a môžu im pomôcť vyvarovať sa zbytočným chybám v ich osobnom živote.

Seriál Policajti v akcii môžete sledovať už od 1. augusta na obrazovkách JOJky!

Autor: Paulína Ištvancová