Ocenenie Futbalista roka 2016 sa blíži: Poznáme nominantov i favorita!

Koho by ste radi videli ocenených?

Ich celoročná práca, drina a úspechy budú opäť ocenené. Byť futbalistom nie je jednoduché, a byť úspešným futbalistom, ktorý musí dodržiavať prísnu stravu a tréningy je oveľa náročnejšie. 24. ročník ankety Slovenského futbalového zväzu (SFZ) o najlepšieho futbalistu Slovenskej republiky za rok 2016 sa uskutoční už 21. marca v bratislavskej Rafinery Gallery. Celý prenos budete môcť sledovať od 20:35 na PLUSke.

Poznáme desať kandidátov na víťaza ankety, ktorými sú Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Trabzonspor), Marek Hamšík (SSC Neapol), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Olympique Marseille), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Juraj Kucka (AC Miláno), Róbert Mak (PAOK Solún/Zenit Petrohrad), Peter Pekarík (Hertha Berlín), Milan Škriniar (Sampdoria Janov), Martin Škrtel (FC Liverpool/Fenerbahce Istanbul) a Vladimír Weiss (Al-Gharafa SC).  

Trofej J. Popluhára získal minulý rok futbalista Marek Hamšík, čo bola pre neho už tretia za sebou, no celkovo piata. Vtedy porazil kapitána nášho reprezentačného tímu Martina Škrtela. Tento rok je Marek Hamšík opäť horúcim favoritom na toto víťazstvo kvôli svojim výkonom, ktoré podáva na trávniku. Taktiež sa bude udeľovať cena Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu Slovenska do 21 rokov, ktorú získa jeden z trojice mladíkov, buď Matúš Bero (AS Trenčín/Trabzonspor), Milan Škriniar (Sampdoria Janov) alebo Nikolas Špalek (MŠK Žilina).

V programe budete môcť vidieť aj hudobné vystúpenia. Tento rok sa na pódiu ukážu Mário "Kuly" Kollár, raper Kali, skupina Tublatanka , Kandráčovci, či tanečný súbor Technik.

Nenechajte si preto ujsť priamy prenos z odovzdávania ocenení o najlepšieho futbalistu Slovenskej republiky už v utorok 21. marca o 20:35 na PLUSke!

Pre futbalových nadšencov ponúkame záznam z minuloročného odovzdávania cien.

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora