Príšerky: Univerzita

Ako vznikala animovaná rozprávka o príšerkách? Ukážeme vám to vo videu!

Nie je to vôbec jednoduché.

Animované rozprávky alebo filmy stále patria k tým obľúbeným. Dokážu ich pozerať veľkí aj malí a určite ste sa už zamýšľali nad tým, ako niektoré kreslené postavy vznikajú. Ako ľudia dokážu rozhýbať niečo, čo je len nakreslené. Animácie, ako ich poznáme my siahajú až do roku 1900 a odvtedy sa toho veľa zmenilo. Každým animovaným filmom rastie aj prepracovanosť a dotiahnutie detailov vo filme. Väčšinou sa animácie používajú pri rozprávkach pre deti, ale môžeme ich nájsť aj vo filmoch pre dospelých. V dnešnej dobe sa už kombinuje reálny svet s animovaným. Najznámejší film, kde sa nachádza takáto kombinácia je jednoznačne Narnia a najnovším, ktorý práve beží v kinách je Kráska a zviera. 

Pamätáte si ešte rozprávku Príšerky s.r.o.? Jej tvorcovia prišli po 12-tich rokoch s ďalšou časťou tejto rozprávky. V jednej scéne sa objavilo až 5000 animovaných postáv, čo je zatiaľ najväčší počet, ktorý sa objavil v akomkoľvek kreslenom filme. Ako vznikajú takéto postavy? Sledujte video!

Obsah:

Ešte keď bol Mike Wazowski malým strašidielkom, sníval o tom, že sa jedného dňa stane skutočným a rešpektovaným strašidlom, uznávaným expertom vo firme Monsters, a.s., zásobujúcej svet strašidiel detským krikom. Mike vie, že najlepšie strašidlá vyštudovali univerzitu pre príšery Monsters University a jeho voľba je jasná, aj keď sa nedá povedať, že by jeho zjav budil práve hrôzu. Ale hneď v prvom semestri dostanú jeho kariérne plány vážnu trhlinu. Jeho spolubývajúcim sa totiž stane James P. Sullivan, skutočný kanón a strašidelný talent od prírody. Neustála rivalita nekontrolovateľnej dvojice spôsobí, že napokon oboch z elitného študijného programu vyhodia. Ocitajú sa na najnižšom stupienku v hierarchii Univerzity, v spoločnosti príšeriek, čudesných aj na pomery sveta strašidiel. Čo je však horšie, radi by uviedli veci do poriadku, a tak hrozí, že obaja budú musieť začať spolupracovať.Takú hrôzu táto univerzita ešte nezažila!

Už dnes večer sledujte rozprávku Príšerky: Univerzita o 20:35 na JOJke!                                                               

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora