Jediná šanca na útek mu nevyšla a poštval proti sebe celú väznicu: Dožije sa Michael ďalšieho dňa?

Dozvieme sa to už dnes.

Lincoln a C-Note sa držia plánu a naďalej sa snažia dostať Michaela z väzenia Ogygia. Po niekoľkých odkazoch, ktoré im posielal priamo z väznice zistili, že jediné, čo môžu pre neho spraviť je, vypnúť elektrinu v celom meste. Táto úloha sa im podarí a Michael spolu so svojimi spoluväzňami môžu zahájiť útek na slobodu. Háčik je v tom, že rovnaký útek sľúbil aj obávanému teroristovi, ktorého nakoniec oklamal. Dôvod, pre ktorý mu to však sľúbil nás šokoval. So svojim kamarátom, s ktorým sa spoločne dostali do väzenia údajne robili pre CIA. Táto informácia však bola v tejto časti len okrajovo spomenutá a preto stále nevieme, čo je na tom pravdy. 

Medzitým sa Lincoln a jeho priatelia snažia bojovať o holý život a pripraviť tie najlepšie podmienky na Michaelov útek nielen z väzenia, ale aj z celej krajiny. Plán, ktorý sa zdal byť dokonale premyslený však nevyjde. Michael na dohodnuté miesto nepríde, pretože z väznice sa mu nepodarí ujsť. Na streche ich nájdu strážnici a tak sú všetci hodení na samotku. Naštval tým nielen všetkých väzňov, ale aj samotného a najobávanejšieho teroristu, ktorý si pre neho pripravuje pomstu. Michaelovi nezostáva nič iné, len zanechať v mobile video s odkazom pre svoju manželku. Plač, beznádej a strach zo zajtrajška - takto končí tretia časť seriálu Prison Break. Už dnes sa dozvieme, či Michael prežije ďalšie dni vo väznici a či sa jeho bratovi nakoniec podarí vymyslieť náhradný plán.

Sledujte seriál Prison Break už dnes o 22:45 na JOJke! 

O seriáli

Uplynulo už sedem rokov, čo sa Michael Scofield obetoval, aby zachránil život svojej tehotnej manželke Sare na úteku z väzenia, odkiaľ ju vyslobodil, keď sa stala obeťou sprisahania. Všetci ho považovali za mŕtveho. Keď sa však objavia stopy, ktoré naznačujú, že Michael by mohol byť nažive, jeho brat Lincoln Burrows sa spojí so Sarou Tancrediovou, ktorá vychováva Michaelovho syna, aby spoločne vypátrali pravdu. Stopy vedú do väzenia Ogygia v meste Saná, metropole Jemenu, odkiaľ pochádza mysteriózna fotografia muža, podobného Michaelovi.

Správa, že Michael ešte žije, šokuje nielen jeho dávnych priateľov, ale aj nepriateľov a prinúti ich, aby neodkladne konali. A tak sa starí parťáci z väzenia Fox River - Sucre, T-Bag a C-Note znova dajú dovedna, aby na blízkom východe zorganizovali svoju doteraz najodvážnejšiu akciu - Michaelov útek z najnebezpečnejšieho väzenia na svete, ktoré sa nachádza priamo uprostred hlavného mesta výbušnej krajiny zmietanej občianskou vojnou.

T-Bag prekvapí Saru s varovaním, že dvaja z Poseidonových zabijakov, Van Gogh a A & W, ju prenasledujú a jej život je v obrovskom nebezpečenstve.  Lincoln sa snaží získať späť svoj zabavený pas a uniknúť z Jemenu. Michael Scofield plánuje svoj ďalší ťah pri úteku z väzenia aj cudzej krajiny.

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora