Odletela im posledná nádej na útek: Michael a Lincoln zostali uväznení v krajine

Utiecť z väzenia nebola tá najťažšia časť.

Lincolnovi sa podarilo získať od sudcu papiere, ktoré Michaela mali dostať preč z väzenia. Všetko sa však skomplikovalo, keď sa vojská Islamského štátu dostali do tesnej blízkosti väznice Ogygia v Jemene. Stráže v tomto najhoršom a najnebezpečnejšom mieste sa však zľakli a utiekli. Medzitým sa Michael so svojimi priateľmi a teroristom, ktorý je zároveň vodca vzbury Islamského štátu, snažia dostať zo samotky. Ostatní väzni chcú získať nebezpečného vodcu, aby si zaručili ľahší a bezpečný odchod z krajiny. 

V momente, kedy sa Lincoln dostane do väzenia s prepúšťacím listom je Michael už na úteku. So svojimi priateľmi sa dostane do problémov, keď pri záchrane svojho života zabijú vodcu Islamského štátu. Na ich hlavy je vypísaná odmena a celá krajina ich hľadá. Teraz nie sú v bezpečí už nikde. Jedinú cestu na útek im vybavil C-Note prostredníctvom súkromného lietadla. Islamské vojská a strach z nich, však prinútili pilota odletieť skôr, ako sa Michael a Lincoln dostali na letisko. Jediná šanca na útek im teda odletela a oni zostali uväznení v krajine zmietanej vojnou. 

Prežijú bratia boj s celou krajinou? Sledujte seriál Prison Break už dnes o 23:05 na JOJke!

O seriáli

Uplynulo už sedem rokov, čo sa Michael Scofield obetoval, aby zachránil život svojej tehotnej manželke Sare na úteku z väzenia, odkiaľ ju vyslobodil, keď sa stala obeťou sprisahania. Všetci ho považovali za mŕtveho. Keď sa však objavia stopy, ktoré naznačujú, že Michael by mohol byť nažive, jeho brat Lincoln Burrows sa spojí so Sarou Tancrediovou, ktorá vychováva Michaelovho syna, aby spoločne vypátrali pravdu. Stopy vedú do väzenia Ogygia v meste Saná, metropole Jemenu, odkiaľ pochádza mysteriózna fotografia muža, podobného Michaelovi.

Správa, že Michael ešte žije, šokuje nielen jeho dávnych priateľov, ale aj nepriateľov a prinúti ich, aby neodkladne konali. A tak sa starí parťáci z väzenia Fox River - Sucre, T-Bag a C-Note znova dajú dovedna, aby na blízkom východe zorganizovali svoju doteraz najodvážnejšiu akciu - Michaelov útek z najnebezpečnejšieho väzenia na svete, ktoré sa nachádza priamo uprostred hlavného mesta výbušnej krajiny zmietanej občianskou vojnou.