Toto by ste mali počuť: Koho označil Kňažko za vynikajúceho politického básnika na Slovensku?

Vznikne nová politická rozprávka?

Obľúbení glosátori Oľga Feldeková, Milan Lasica, Marián Leško a Milan Kňažko v relácii Sedem rozoberali zaujímavé témy, ktoré sa udiali počas týždňa doma i vo svete. Zabávači si na mušku zobrali podpredsedu SNS Antona Hrnku, ktorý uviedol, že sa protikorupčného pochodu nezúčastní, pretože v tom čase ide na poéziu. Od akých autorov si išiel Hrnko vypočuť básne, vedel hneď Milan Kňažko, ktorý označil citácie od ,,kapitána Danka“ za určitý druh poézie. Ján Slota bol tiež vynikajúci poet. Známe sú jeho básne z vojnovej zbierky ,,do tankoch na Budapešť“. Všetci poznáme rozprávku Kremienok a Chocholúšik, preto určite vznikne aj rozprávka ,,Horálka a výložka“.

Vo svete sa dejú zaujímavé veci. V Mexiku zorganizovali vytrvalostný beh na päťdesiat kilometrov, kde v cieli na víťaza čakala slušná finančná odmena. Zvíťaziť sa podarilo dievčine, ktorá bežala v sukni a v tričku a na nohách mala obuté iba sandály. Na otázku od novinárov, ako sa jej podarilo dosiahnuť taký skvelý výsledok, víťazka odpovedala: „Veľmi súrne som potrebovala peniaze.“ Na to hneď zareagoval Milan Lasica: ,,Ja myslím, že by ju mali obrať o všetko a poslať na olympiádu, vyhrá ktorúkoľvek disciplínu!“

Reláciu zavŕšil vtipom Marián Leško. ,,Mám známeho, ktorý má pocit, že  jeho manželka by potrebovala schudnúť, tak sa ju snažil presvedčiť, aby chodila do fitka a nám to vysvetľoval: Veď, ale ja nechcem, aby tam cvičila, ale nech tam aspoň nič neje!" Pozrite si celú reláciu Sedem v našom bezplatnom archíve.

Tagy: sedem