Herečka Silvia Šuvadová na premiére filmu Valerian: Nechcela by som nikdy zomrieť!

Veľkolepý scifi film Luca Bessona, Valerian a mesto tisícich planét, dorazil do našich kín! Kto zo slovenských hercov by chcel žiť v 28. storočí, kedy sa Valerian odohráva? To sme zisťovali na slovenskej premiére.

Valerian a mesto tisícich planét je doteraz najdrahší film európskej kinematografie s rozpočtom 180 miliónov dolárov! Príbeh je založený na priekopníckom komikse, ktorý režiséra filmu zaujal už keď mal 10 rokov. „Bolo to prvýkrát, čo som videl moderný pár, ktorý sa správa ako dnešní normálni ľudia až na to, že žijú v 28. storočí a všetko okolo je čudné," povedal Besson.

Valerián Valerián Zdroj: Magic Box Slovakia
​Besson túžil nakrútiť Valeriana už od čias Piateho elementu. Technológia však nebola vtedy na takej úrovni. Všetko sa zmenilo až príchodom Avatara. „Odvtedy už neexistovali žiadne hranice," povedal Besson. S hercami začal pracovať už tri roky pred nakrúcaním a do hlavných úloh vybral Caru Delevigne a Dane DaHaana. "Luc ovládal každý detail tejto komiksovej predlohy, takže pre nás to bolo veľmi jednoduché. Bol ako chodiaca encyklopédia, čokoľvek sme sa ho spýtali, mal na to odpoveď," spomína na nakrúcanie Cara. 
Valerian a mesto tisícich planét Valerian a mesto tisícich planét Zdroj: Magic Box Slovakia

​Vo filme si zahrala aj Rihanna. Prečo sa nechala nahovoriť na úlohu Bubble?  „Keď som sa stretla s Bessonom, veľmi podrobne mi vysvetlil celú svoju víziu a povedal mi, čo by odo mňa chcel. Páčilo sa mi to. Scifi filmy sú vždy zábavné. Toto je však veľmi moderný film, je v tom istá dávka reality. Zaujalo ma to."
Rihanna vo filme Valerian a mesto tisícich planét Rihanna vo filme Valerian a mesto tisícich planét Zdroj: Magic Box Slovakia
"Je to perfektný letný film so všetkými svetmi aj mimozemšťanmi. Diváci každú sekundu objavia niečo nové! Môžete ísť na to s celou rodinou aj priateľmi. Je to teda ideálny film na leto," povedal Dane DeHaan, predstaviteľ Valeriana. A navyše si ho môžete vychutnať aj so slovenským dabingom! Viac zo slovenskej premiéry sa dozviete vo videu.

Katarína Horváthová

Katarína Horváthová

Viac článkov od autora