Speváčka Madonna ako DiCapriova milenka? 10 pikošiek, ktoré ste o Titanicu nevedeli!

Veľkofilm je dodnes plný prekvapení.

Na svete vznikajú každoročne tisíce filmov, ale nie každý z nich má tú česť zaradiť sa k tým najlepším, najveľkolepejším a najkultovejším filmovým skvostom, ktoré sa do našej pamäti nenávratne vryjú na dlhé desaťročia. Romantický príbeh zasadený do historických reálii lode, ktorá bola svojho času najväčšou na svete, a jej cestujúcich s vlastnými príbehmi na pozadí najväčšej námornej katastrofy v histórii ľudstva, nenechal nikoho z nás chladným. Na film o legendárnej zaoceánskej lodi, ktorej prvá plavba bola zároveň aj tou poslednou, sme sa pozreli snáď všetci. Smutný osud Titanicu sa rozhodol sfilmovať vynikajúci režisér James Cameron. Dej sa točil okolo dvoch hlavných postáv – mladučkej Rose z vyššej spoločnosti a chudobného maliara Jacka Dawsona. Hoci neexistujú žiadne dôkazy o tom, že sa celý príbeh odohral aj v skutočnosti, tak ako ho opísal nezabudnuteľný film, diváci si ho tak obľúbili, až nakoniec získal neuveriteľných 11 Oscarov v najrozličnejších kategóriách. Aj po vyše 20 rokoch mu v rebríčkoch najnavštevovanejších filmov patrí druhé miesto, hneď po Cameronovom ďalšom veľdiele - Avatarovi.

S každým veľkofilmom je spojených aj množstvo zaujímavostí, o ktorých mnohí z nás nemali ani tušenia. Rozhodli sme sa vám priniesť 10 najlepších:

1. James Cameron sa až po napísaní fiktívnej postavy Jacka Dawsona dozvedel, že existoval aj skutočný J. Dawson, ktorý v Titanicu pracoval a zomrel.
2. „Pľuvacie“ scény, v ktorých si spolu romanticky zapľuli Jack s Rose, boli čisto improvizované.
3. Keď Jack kreslil skicu s Rosinou nahou podobizňou, v zábere v skutočnosti neboli ruky Leonarda DiCapria, ale samotného režiséra, Jamesa Camerona.
4. Celý film stál viac peňazí, ako by stálo kompletné postavenie pôvodného Titanicu.
5. Keď sa počas finálovej bozkávacej scény stretne Rose s Jackom vo veľkej sále, hodiny ukazujú čas 02:20, čo je presný čas potopenia Titanicu.
6. Rolu hlavnej hrdinky Rose pôvodne zvažovala aj Madonna. Viete si ju predstaviť po boku zaľúbeného Jacka?
7. Ani sladký Leonardo DiCaprio nemal rolu takú istú. Môže za ňu ďakovať J. Cameronovi. Štúdio chcelo pôvodne obsadiť Toma Cruisa či Brada Pitta.
8. James Cameron bol jedným z posledných, ktorí mohli vrak Titanicu vidieť. Dnes je už potopená loď pod ochranou UNESCA.
9. Pre potreby nakrúcania filmu nechal režisér postaviť vernú kópiu lode. Každému detailu venoval maximálnu pozornosť.
10. Kate Winslet bola jednou z mála, ktorá počas náročného nakrúcania v studenej vode nenosila neoprén. Vďaka tomu skončila so zápalom pľúc.

Vychutnajte si príbeh legendárnej plavby Titanicu vo vysokom rozlíšení už dnes večer o 20:35 na JOJke!