Hviezdy z legendárnej Popolušky vtedy a teraz: Ako sa zmenili a čo je dnes s nimi?

Zistili sme pre vás všetky podrobnosti.

Rozprávka Tri oriešky pre Popolušku je jedným z filmov, ktoré nesmú chýbať azda v žiadnej obývačke počas Vianoc. Hoci sme ju už videli „miliónkrát“, dej a hlášky poznáme naspamäť, rozhodne si ju nikdy nenecháme ujsť. Ak by sme tento film chceli prirovnať k žene, bola by to už zrelá dáma v najlepších rokoch, pretože tento rok je to už neuveriteľných 44 rokov, čo Popoluška uzrela svetlo sveta. Zaujíma vás, ako dnes vyzerajú hlavné hviezdy a čo je s nimi? Nech sa páči, čítajte ďalej!

Zdroj: Profimedia
Libuše Šafránková – Popoluška
Kasting na predstaviteľku azda najobľúbenejšej ženskej hrdinky sa vraj ťahal veľmi dlhú dobu a režisér si spomedzi stoviek dievčat nevedel vybrať ani jednu, ktorá by mu vyhovovala. A potom prišla Šafránková. Avšak – s niekoľkohodinovým meškaním. Ako neskôr Libuše prezradila, myslela si, že meškanie na konkurz jej plány na veľkú úlohu úplne zmarí. Nestalo sa tak a získala asi najkultovejšiu rolu jej života.

Zdroj: Profimedia
Pavel Trávníček - Princ
Podobnosť s francúzskych lámačom ženských sŕdc, Alainom Delonom, bola dôvodom, pre ktorý si režisér Vorlíček vybral za princa práve Pavla Trávníčka. A musíme uznať, že vybral výborne. Dámy, ruku na srdce! Aj vy ste chceli byť Popoluškou, keď ste videli tohto princa?

Zdroj: Profimedia
Rolf Hoppe – Kráľ
Nemecký herec po nakrúcaní rozprávky spojil svoj život s mestom Drážďany, v ktorom postavil a otvoril vlastné divadlo. Prednedávnom mal problémy so zdravím, keď prišiel o hlas. Dokonca sa istý čas živil ako cvičiteľ zvierat v cirkuse. Je ženatý a má dve dcéry.

Zdroj: Profimedia
Dana Hlaváčová – Dorka
Mladšia sestra populárnej Jany Hlaváčovej sa na rozdiel od nej dostala k herectvu pomerne neplánovane. Táto profesiu ju však príliš nenapĺňala a zavesila ju na klinec ešte v roku 1991. Odvtedy sa herectvu venuje len sporadicky.

Zdroj: TV JOJ
Carola Braunbock - Macocha
Nemecká herečka a rodáčka z českých Všerub zomrela na infakt v roku 1978 – len päť rokov po nakrúcaní Popolušky. Napriek tomu, že češtine rozumela a vedela ňou rozprávať, štábu to vraj počas nakrúcania tajila a vyžadovala, aby s ňou všetci hovorili po nemecky.

Zdroj: TV JOJ
Karin Lesch - Kráľovná
Po nakrútení Popolušky si zahrala ešte v jednom filme, ale zásadné úspechy už nezožala. Po smrti manžela, bývalého riaditeľa filmových štúdií DEFA, sa uzavrela do seba, stiahla sa zo šoubiznisu, prestala komunikovať s médiami a aj s niekdajšími kolegami.

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora