Láska, nenávisť a čary: Film Siedmy syn vás dostane!

Preneste sa do sveta fantasy.

​Rytier John Gregory bol posledným žijúcim členom rádu bojovníkov, ktorí po stáročia chránili svet pred silami temna. Bol to on, kto im mohol zasadiť smrteľnú ranu, keď ulovil Kráľovnú čarodejníc. Stačilo ju zabiť. On sa do nej ale zamiloval a namiesto smrti zvolil väzenie, z ktorého nebolo úniku. Len zdanlivo. Mocná čarodejnica poháňaná nenávisťou sa dokázala dostať na slobodu a teraz zhromažďuje armádu svojich verných, aby sa pomstila za svoje pokorenie, a to nie len Gregorymu, ale všetkým, ktorí stoja na jeho strane. Aby Gregory nebol na svoj boj sám, musí nájsť mýty opradeného Siedmeho syna, muža s mimoriadnymi schopnosťami. Mal by ním byť Tom Ward, lenže mladý farmár ako legendárny bojovník rozhodne nevyzerá a veľa toho na prvý pohľad ani nevie. V jeho rodokmeni sa ale skrýva tajomstvo, ktoré Gregorymu naznačuje, že sa predsa len nemýlil. Spolu sa vydávajú na púť po podivuhodných krajoch, počas ktorej čelia čím ďalej ťažším nepriateľom, ktoré proti nim Kráľovná čarodejníc posiela v snahe získať čas. Čas na to, aby jej rastúca moc bola neporaziteľná.

Zaujímavosti o filme:

1. Julianne Moore (Malkin) vyhrala anticenu Zlatá malina za najhorší herecký výkon v tejto snímke.
2. Seventh Son je aj názov pesničky od heavy metalovej skupiny Iron Maiden. Vo filme Gregory hovorí, že si "siedmym synom siedmeho syna" (you are the seventh son of the seventh son). To je refrén zo spomínanej pesničky.
3. Pôvodne mali soundtrack k filmu nahrať Tomas Kantelinen a A.R. Rahman (dvojnásobný držiteľ Oscara za Milionára z chatrče), avšak kvôli prieťahom v nakrúcaní museli na jeseň 2013 od zámeru ustúpiť.
4. Pôvodne sa mal film do kín dostať v januári 2014, kvôli prieťahom v nakrúcaní sa ale premiéra presunula až na rok 2015.
5. Nakrúcanie prebiehalo v Los Angeles, v Hollywoode a vo Vancouveri.
6. Po tom, čo film opustil Alex Pettyfer, sa o hlavnú úlohu uchádzali Shiloh Fernandez, Sam Claflin, Caleb L. Jones a James Frecheville.
7. Dianna Argon, Imogen Poots a Felicity Jones sa uchádzali o úlohu, ktorej sa Jennifer Lawrence vzdala.

Film Siedmy syn môžete vidieť už dnes o 20:35 hod. na JOJke!

Tagy: Siedmy syn