Turbulentný život Robina Williamsa: Drogy, alkohol, rozvody, peniaze i depresie z hrania

Za slávu zaplatil tou najvyššou daňou...

​Robin Williams, ktorý si v roku 2014 siahol na život, mal v tom čase rozpracovaných päť nových filmov. Bolo medzi nimi aj pokračovanie snáď jeho najslávnejšieho filmu Otec v sukni. Nerobil to ale preto, že by bez filmovania nemohol žiť. Práve naopak. Musel zarábať. Dochádzali mu totiž peniaze. Práve preto upadal do stále ťažších depresií. Paradoxné je, že roky brania drog a pitia na jeho účty nemali takmer žiaden vplyv.

Ponuky na nové filmy začal prijímať po tom, čo televízia CBS zrušila sitkom, v ktorom hral hlavnú úlohu. Pre nezáujem seriál zrušili už po prvej sérii. Za jednu epizódu pritom herec kasíroval takmer 130 tisíc eur. Keď o tento príjem prišiel, bola to riadna diera do jeho rodinného rozpočtu. "Nebol na mizine, ale peniaze sa samé nehrnuli. Nie je to jednoduché, keď vás skasírovali dve exmanželky, musíte platiť výdavky rodiny a udržiavať sídla," prezradil Williamsov sused. "Môžem robiť malé šou a obchádzať divadlá, môžem nakrúcať nezávislé filmy. Ale sú tu aj účty, ktoré musím platiť," posťažoval sa pred pár rokmi sám Williams a priznal, že musí predať svoje sídlo v Napa Valley. "Už si ho nemôžem dovoliť," dodal. Prvotná ponuka za luxusný dom bola 700 miliónov dolárov, no keďže sa ho nedarilo predať, cenu znížili o sto miliónov, ale ani tak sídlo s piatimi izbami a bazénom nie a nie predať. Williams so svojou poslednou manželkou žili v honosnej vile v Tiburone v Kalifornii, neďaleko San Francisca. Dom mal tiež niekoľko izieb a manželia mali oddelené spálne. Práve vo svojej spálni sa herec obesil na opasku, zatiaľ čo jeho žena Susan v tom čase spala vo svojej izbe. Na rozvodoch s predošlými dvoma manželkami zaplatil herec takmer 25 miliónov eur, niečo vzali aj alimenty na deti. S prvou ženou Valerie Valerdi sa rozviedol v roku 1998. Mal s ňou syna Zacharyho, ktorého opatrovateľka sa neskôr stala hercovou druhou ženou. S Marschou Graces sa rozviedol v roku 2008. Na sklonku svojho života bol tretíkrát ženatý so Susan Schneider, ktorú si vzal v roku 2011.

Napriek všetkým problémom, ktoré s peniazmi mal, sa majetok zosnulého herca Robina Williamsa odhadol na 102 tisíc eur. Filmy, v ktorých sa herec objavil, boli veľmi ziskové. Odhadom po celom svete zarobili takmer 5 miliárd eur. Hoci herec bol za väčšinu úloh kráľovsky platený, najvyšší jednorazový honorár prišiel za snímku z roku 1999 Bicentennial Man, za ktorý si zarobil bezmála 16 tisíc eur. Najlepšie herecké roky zažil v období 1978 a 1981. V tom čase hral v seriáli Mork a Mindy. Tento veľmi úspešný seriál mu zarobil hotový balík peňazí. Za každú epizódu dostával v tom čase 27,5 tisíca eur, čo je ale podľa súčasného kurzu pri prepočte z konca 70. rokov odhadom 98 tisíc eur. Seriál mal 94 dielov a spolu by si tak dnes zarobil bezmála 10 miliónov eur za celý sitkom.

Skvelého Robina Williamsa môžete vidieť vo filme Noc v múzeu: Tajomstvo hrobky už dnes o 20:35 hod. na JOJke!