Príbeh, ktorý vás dojme k slzám: Hrdinovia z filmu Na vine sú hviezdy boli skutoční!

Príbeh, ktorý nenechá nikoho chladným.

Film Na vine sú hviezdy patrí medzi najmrazivejšie a najdojímavejšie filmy a smutným príbehom si získal celý svet. Hlavnými hrdinami sú dvaja zaľúbenci, ktorých spojila krutá rana osudu. Odkedy Hazel v trinástich diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu, pripravovala sa na vlastnú smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy nechodí do školy, nemá priateľov a nevie, ako vyzerá normálny život, lebo je hadičkami pripútaná ku kyslíkovej fľaši a užíva silné lieky, aby sa nádory nerozširovali ďalej. Na nenávidenom stretnutí podpornej skupiny pre pacientov s rakovinou však spozná Augusta Watersa, ktorý má štýl, rakovinu na ústupe a oči len pre ňu. S ním začne objavovať dosiaľ nepoznaný svet lásky na pomedzí života a smrti.

Tento dojímavý príbeh však má aj svojich skutočných predstaviteľov, ktorí dokázali sebe aj ostatným, že láska až za hrob skutočne existuje. Katie a Dalton boli mladí manželia, ktorí by sa za normálnych okolností zrejme nespoznali. Osud im príliš neprial, keďže  obom prišla do cesty vážna choroba – cystická fibróza. Pri tejto diagnóze trpia najviac práve pľúca a práve na ne bola zameraná liečba. Obaja boli čakateľmi na transplantáciu tohto dôležitého orgánu, pričom zohnať darcu býva obvykle veľký problém.

​Životné cesty oboch hrdinov sa spojili v roku 2009 po tom, ako dievča zbadalo chlapcovu fotografiu z nemocnice, ktorú zdieľala Daltonova matka. Netrvalo dlho a obaja si začali písať. Slovo dalo slovo až sa napokon stretli a písanie prerástlo v nádherný vzťah. O pár mesiacov sa napokon zaľúbenci ako dvadsaťroční vzali. Ich život po boku jeden druhého odrazu nabral napriek úskaliam iný rozmer. Časom sa však, nanešťastie, ich zdravotný stav začal zhoršovať, obaja podstúpili transplantácie, ktoré, žiaľ, neboli úspešné. Sympatický pár napokon odišiel na druhý svet až príliš skoro. Ako prvý svoj boj prehral Dalton vo veku 25 rokov. Len o pät dní neskôr za ním odišla do neba aj jeho milovaná Katie, ktorá strávila posledné dni svojho života v hospici. Tento odvážny pár má veľmi blízko k tomu filmovému z megahitu Na vine sú hviezdy, ktorého príbeh bol inšpirovaný rovnomennou knihou.

Sledujte dojímavý film Na vine sú hviezdy v sobotu o 20:35 na JOJke a v pondelok o 20:35 na PLUSke!