Líza Simpsonová je už roky osemročné dievčatko: Poznáte jej tajomstvá?

Líza je jednou z hlavných postáv seriálu.

Jej celé meno je Líza Maria Simpsonová. V škole ju pre jej inteligenciu a samé jednotky vnímajú ako bifľošku, čím sa postupne vyčleňuje zo spoločnosti. Každý ju však pozná pre jej netypický účes, perlový náhrdelník, oranžové šaty a sexi chraplák. Miluje poníkov a spolu s jej bratom Bartom sa radi pozerajú na animovaný seriál Itchy&Scratchy Show. Hoci sa s bratom radi provokujú, jedno majú spoločné - milujú Šaša Krustyho.

1. Vegetariánka

V epizóde Líza vegetariánkou ide do Rozprávkovej dedinky. Tam si zamiluje jahňa, večer nad jahňacím si ale uvedomí, že nemôže jesť malú ovečku ani žiadne iné zviera. Jej rozhodnutie najviac trápi otca Homera, ale Líza nakoniec neustúpi. Aj vďaka Paulovi MaCartneymu.

2. IQ 159

Najväčšia bifľoška a moralistka s IQ 159. V epizóde Líza búra mýty zistila, že zakladateľ Springfieldu Jededajah nie je hrdina, ale klamár a podvodník. Ilúziou zbavení spoluobčania ju vyhlásili za nepriateľa ľudu.

3. Buddhistka

V epizóde Máloverná Líza je nutné opraviť kostol, lenže pán Burns z neho urobí chrám reklamy. Líza je tým znechutená a s pomocou Lennyho Carla a Richarda Gerea sa z nej stane buddhistka.

4. Speváčka

Svojím hlasom vyliečila celú rodinu a potom sa prihlásila do speváckej súťaže. Úspech mala aj vďaka otcovi Homerovi, ktorý jej robil manažéra a písal jej tie najdojemnejšie pesničky.

5. Predsedníčka žiackej rady

Diel na motív muzikálu Evita. Získala si srdcia a hlasy žiakov, ale riaditeľ a inšpektor z nej mali strach. Klamstvom ju nechali podpísať okrem iného zrušenie telocviku. Keď potom škody napravila, odstúpila.

6. Milovníčka zvierat

Má mačku Snehulku, ale nikdy nezanevrie ani na Bartovho psa Spasiteľa. Keď zachránila topiaceho sa mývala, stala sa veterinárnou stážistkou. Jej najväčším snom je mať poníka.

7. Budúcnosť

Niekoľko dielov ukazuje rodinku v budúcnosti. Väčšinou nezamestnaného Barta, Meggie ako rockovú hviezdu a Lízu v manželstve s Milhousom. Raz ale bola aj prezidentkou Spojených štátov.

8. Jej chlapci

Ralph Wiggum
Keď nedostal žiadnu valentínku, Líza sa nad ním zľutovala a jednu mu poslala. Lenže potom do televízie povedala, že ho nemiluje, čo mu zlomilo srdce.

Milhouse Van Houten
Najlepší priateľ Barta. Do Lízy je beznádejné zamilovaný po celý čas. Ona mu síce statočne odoláva, ale občas mu na chvíľu podľahne. Napríklad keď ju učí taliansky.

Colin
Prototyp jej idola. Ochranca prírody, ekológ a muzikant. Bol to ale len filmový úlet, kedy Springfield zavreli do bane.

Nelson Muntz
Najväčší drsniak Springfieldu uchvátil Lízu svojou rebelskou povahou. Vzťah ukončila, keď jej klamal o hádzaní vajíčok.

Nick »Hemingway«
Uvidela ho v reštaurácii medzerou medzi jedálenskými boxami. Líza v ňom videla Hemingwaya, bohužiaľ sa ukázalo, že Nick má len plné ústa rečí a skutok nikde.

​Simpsonovcov môžete vidieť každý pracovný deň o 17:10 hod. na Pluske! 

Tagy: Simpsonovci