Prečo bol Trump prezidentom v Simpsonovcoch už v roku 2000? Scénarista to prezradil!

Ako to dokázali predpovedať?

Že Donald Trump vyhrá v roku 2016 americké prezidentské voľby bolo do poslednej chvíle pre mnohých nepredstaviteľné. Burzy po celom svete padali, Američania preťažovali kanadské imigračné stránky s otázkami, ako sa odsťahovať. Ale tvorcovia populárneho seriálu Simpsonovci prekvapení neboli. Trumpovo prezidenstvo totiž predpovedali už v roku 2000.

Donalda Trumpa ako prezidenta ukázali autori seriálu v epizóde "Bart to the Future", ktorá mala premiéru 19. marca 2000. Rodinka Simpsonových sa v nej vydá do indického kasína, do ktorého ale pre svoj nízky vek nepustia Barta. Ten sa s tým však nezmieri a do chrámu hazardu sa tajne vkradne. Ochranka ho zbadá a odvedie k šéfovi celého kasína, ktorý Bartovi v mystickom dyme ukáže jeho budúcnosť.

Pre Barta to veľmi pozitívny zážitok nie je. V tejto vízii je osamelý gitarista, ktorý nedosiahol nič, ale jeho sestra Líza sa stane prvou americkou prezidentkou. V tejto epizóde sa až podozrivo presne podobá na Hillary Clinton, vrátane jej ikonického oblečenia a účesu. Bart sa za Lízou vydá do Bieleho domu a "načapá" ju na porade, kde so svojimi spolupracovníkmi rieši, že "po prezidentovi Trumpovi je celá krajina v totálnom bankrote".

"Bolo to varovanie"

Scénarista Simpsonovcov Dan Greaney prezradil, že tento príklad mal slúžiť ako varovanie. "Bolo to varovanie pre Ameriku. Vyzeralo to ako logický krok pred nárazom na dno. Bolo to v súlade s víziou Ameriky, ktorá sa zbláznila," vyhlásil. "Potrebovali sme pre Lízu problémy nad jej možnosti, všetko je tak zlé, ako to len môže byť. A preto musel byť prezidentom pred ňou práve Trump," dodal Greaney. Pripomenul, že v spomínanej epizóde nie je nič o budovaní múru na mexických hraniciach alebo islamofóbii. Skutočný Donald Trump je podľa neho temnejší než jeho seriálová verzia.

Zdroj: Profimedia

​K Trumpovi v seriáli sa vyjadril aj pôvodný tvorca Simpsonovcov Matt Groening. "Predpovedali sme, že sa stane prezidentom už v roku 2000. Vtedy to bolo to najabsurdnejšie meno, ktoré nám napadlo. Aj teraz to platí. Je to absurdné," povedal.

Nezostalo pri jednom dieli

Druhýkrát urobili Simpsonovci s Trumpom predpoveď v epizóde "Trumpatistic Voyage" v roku 2015. Vtedy už ale bola jeho prezidentská kampaň v plnom prúde. Homer sa náhodou ocitne v obchodnom centre, kde Trump víta svojich priaznivcov a silou davu je k prezidentskému kandidátovi natlačený. Začne premýšľať, čo sa stane, keď sa dotkne jeho povestných vlasov, čo následne urobí a Trumpove vlasy "ho zožerú". Ocitne sa tak v hlave prezidentského kandidáta, kde narazí na mnoho zaujímavých vecí. Epizóda opäť vzbudila pozornosť verejnosti, pretože záber z nej sa následne takmer vyplnil a potvrdil schopnosť Simpsonových predpovedať veci.

Zdroj: Profimedia

Simpsonovcov môžete vidieť každý pracovný deň o 17:10 hod. na Pluske! 

Tagy: Simpsonovci