Kingsman: Tajná služba. TOP 15 zaujímavostí, ktoré ste o filme ani netušili!

Toto vás prekvapí!

Tajní agenti organizácie Kingsman nepotrebujú mať na konci svojich mien žiadne nuly. Táto špionážna služba je oproti iným britským službám rozhodne nevládna a pochopiteľne supertajná. Počet jej agentov je pevne daný a za každého, ktorý odišiel (väčšinou nedobrovoľne a bolestne), nastúpi starostlivo vycvičený a otestovaný nováčik, ktorého odporučí niektorý z agentov v službe. Práve vďaka tomu sa do výberového systému dostávajú hlavne synovia významných rodín. Výnimkou z pravidla sa stane až Gary "Eggsy" Price (Taron Egerton), ktorý je obyčajným chalanom vybaveným vysokým IQ, nedokončeným výcvikom u mariňákov a ocenený krajskou cenou za gymnastiku. Teraz ale trávi väčšinu času na ulici, je nezamestnaný a má len krok od kriminálu. V pravej chvíli mu ponúkne životnú šancu jeden z agentov Kingsman - superšpión Harry Hart (Colin Firth), ktorý nielen vyzerá, ale tiež sa správa ako pravý anglický džentlmen. Aspoň väčšinou. Niekedy to ale proste nejde. A pretože ide nielen o vtipný, ale i napínavý film, potrebujeme poriadneho hlavného zloducha. Je ním Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), miliardár a bojovník za ekológiu zbavený ilúzií. Neznáša pohľad na krv a chystá sa odrovnať naozaj veľké množstvo obyvateľov našej planéty. Vďaka tomu ju chce zachrániť a obetavo pri tom nehľadí na stratu žiadneho cudzieho života. Pomáhať mu s tým bude Gazelle (Sofia Boutella), inteligentná krásavica s amputovanými nohami, namiesto ktorých má bežecké čepele. Podarí sa Harrymu a Eggsymu včas odhaliť pravdu o Valentinovom dômyselnom diabolskom pláne a zastaviť ho?

TOP 15 zaujímavostí o filme:

1. V komiksovej predlohe sa objavuje Mark Hamill, herec z populárnej sci-fi ságy Star Wars. Vo filmovej verzii hrá profesora Arnolda.
2. Prvý film, ktorý režíruje Matthew Vaughn a nehrá v ňom Jason Flemyng.
3. Valentin (Samuel L. Jackson) počas filmu vystrieda celkovo 13 pokrýviek hlavy: 12 baseballových čapíc a 1 cylinder.
4. Kingsman agenti používajú pištole Tokarev TT-30 ráže 7.62x25 mm.
5. Samuel L. Jackson pôvodne v úlohe Valentina nemal šušlať, avšak hneď v prvom zábere šušlať začal. Režisér Matthew Vaughn sa ho spýtal, prečo. Samuel L. Jackson mu prezradil, že ešte pred svojou hereckou kariérou šušlal naozaj, ale úspešne túto vadu reči prekonal. Tiež sa obaja zhodli na tom, že mnoho zloduchov v bondových filmoch, na ktoré film voľne nadväzuje, má istú dysfunkciu či abnormalitu a niečím sa líšia, a preto bude Jacksonovo šušlanie nakoniec vhodné.
6. Plagáty, na ktorých Gazelle stojí rozkročmo, odkazujú na film Len pre tvoje oči (1981).
7. Fľaša škótskej whisky Dalmore 1962, "ktorú by bola škoda rozliať", bola v roku 2011 predaná anonymnému čínskemu obchodníkovi za 125 000 libier.
8. Medzi záverečnými titulkami je dodatočná scéna.
9. V kancelárii Harryho Harta (Colin Firth) na stene visia noviny The Sun, ktoré slúžia ako spomienka pre agenta na jeho tajné akcie. Titulky plnia bulvárne články, na jednom z nich je narážka na súčasné celebrity, napríklad titulná strana novín: Brad Pitt ate my sandwich.
10. Colin Firth (Harry Hart) robil 80% kaskadérskych kúskov svojej postavy sám.
11. Samuel L. Jackson si krátil čas medzi nakrúcaním aj návštevou futbalových zápasov Chelsea Londýn.
12. Šál, ktorý môžeme zahliadnuť v Eggsyho (Taron Egerton) izbe, patrí londýnskemu klubu Millwall.
13. V snímke sa objavia britské luxusné značky, jednou z nich je napríklad Bremont, ktorá sa špecializuje na hodinky. Tieto hodinky zohrávajú dôležitú úlohu hlavne v špionážnych filmoch.
14. Do malých úloh obsadili aj známe osobnosti ako futbalista David Beckham, speváčka Adele či spevák Elton John.
15. Počet mŕtvych vo filme je 281.

Sledujte Kingsman: Tajná služba už dnes o 20:35 hod. na JOJke!