Futbalová legenda Pelé v krásnom životopise: Podobá sa na neho filmový predstaviteľ?

Tento výnimočný film si nesmiete nechať ujsť!

Edson Arantes do Nascimento bol chlapec, ktorý žil na chudobnom predmestí brazílskeho Sao Paula. Nemal nič a predsa sa mu podarilo zmeniť svet futbalu raz a navždy. Reč je o brazílskom futbalovom reprezentantovi, ktorého všetci poznáme pod prezývkou Pelé. Skôr než sa stal ikonou a národným hrdinom, na bedrách ktorého spočívali sny a nádeje celej krajiny, bol obyčajným dieťaťom z biednych slumov. Jeho rodina bola tak veľmi chudobná, že si nemohol dovoliť kúpiť ani naozajstnú futbalovú loptu. Tento chlapec však miloval futbal natoľko, že nemal problém vyrobiť si ju zo starých handier a vlastných tričiek. Netrénoval na dokonale vykosenom trávniku, ale na ulici medzi domami, odpadkami a v špine. Chcel však niečo dokázať tak veľmi, že sa mu to podarilo.

​Príbeh Pelé: Zrodenie legendy zachytáva jeho raketový vzostup a oživuje najväčší športový príbeh dvadsiateho storočia - od drhnutia podláh v snahe zaopatriť rodinu cez zdokonaľovanie úchvatného štýlu hry v uliciach až po účasť na majstrovstvách sveta vo Švédsku, kde v sedemnástich rokoch strelil víťazný gól a Brazília vďaka nemu po prvýkrát vyhrala. Keď jeho milovaný národný tím Brazílie v roku 1950 záverečnou prehrou s Uruguajom príde o titul majstra sveta, svojmu plačúcemu otcovi dáva odvážny sľub - on pre svoju rodnú krajinu onen posvätný pohár Julesa Rimeta získa. Neubehne dlhý čas a Dico dostane ako jeden z najmladších hráčov v histórii majstrovstiev sveta príležitosť, aby svoj sľub splnil.

Nenechajte si ujsť životopisný príbeh jednej z najväčších legiend futbalu vo filme Pelé: Zrodenie legendy už dnes o 20:35 na JOJke!

 

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Pelé