Výčitky a obvinenia: Takto reagujú Saganovi fanúšikovia na jeho šokujúci rozchod!

Stále tomu nikto neverí.

Peter Sagan žne na bicykli jeden úspech za druhým a aktuálne hviezdi na 105. ročníku Tour de France. Dnes ho čaká nielen 12. etapa, ale hlavne kopec otázok novinárov o súkromí. Popri profesionálnych úspechoch však musí doma riešiť aj vážny problém. V stredu večer totiž svojich fanúšikov a priaznivcov informoval o tom, že sa rozchádza so svojou manželkou Katarínou, s ktorou majú aj spoločného synčeka Marlona. Fanúšikovia si najprv mysleli, že status, v ktorom oznamuje túto šokujúcu informáciu je iba prvoaprílový žart alebo útok hackera. Následne však informáciu potvrdila aj samotná Petrova manželka Katarína tým, že jeho status zazdieľala. Pochybnosti tak nie sú na mieste. 

"Po dlhej a dôkladnej diskusii sme s Katkou dospeli k záveru, že by bolo oveľa lepšie, keby sme sa oddelili ako pár. Cítime, že by sme mali pokračovať v našich životoch ako dobrí priatelia a obaja súhlasíme, že je to správne rozhodnutie," začal svoje priznanie Peter Sagan.

Zaspomínal si aj na začiatky ich vzťahu. "Zamilovali sme sa, prešli sme fantastickou cestou a boli požehnaní krásnym a milovaným synom Marlonom. Katka je dôležitou súčasťou môjho života, podporovala ma počas všetkých týchto rokov v mojej profesionálnej kariére a je to skvelá matka. Nemáme na seba ťažké srdcia, budeme jednoducho pokračovať vlastnými cestami, so vzájomným rešpektom," priznal Peter.

Nie je to tak dávno, čo sa manželia tešili z narodenia ich jediného syna Marlona. "Teraz sa najviac sústredíme na Marlona. Budeme sa snažiť urobiť len to najlepšie a všetko, čo je v našich silách, aby sme mu poskytli prostredie pre jeho výchovu a boli pre neho oddaní a milujúci rodičia, ktorých potrebuje," priblížil Sagan budúcnosť ich syna. 

"Nebudem sa ďalej k tomu vyjadrovať a chcel by som všetkým vopred poďakovať za rešpektovanie nášho súkromia," napísal na záver.

Peter Sagan si Katku vzal v roku 2015. Svadbu mali v rímsko-katolíckom kostole v Dolnom Kubíne. O dva roky neskôr sa im narodil syn Marlon.

Stanovisko Petra Sagana potvrdila aj Katarína, ktorá status nášho cyklistu zdieľala. 

Petrovi fanúšikovia zostali v nemom úžase a kritikou a výčitkami sa to na jeho facebookovom profile len tak hemží:

Juraj: "Najlepšie a ideálne prostredie pre dieťa je ked rodičia žijú spolu. Keď začne tvoj syn rozprávať tak pochopíš."

Slávka: "Podľa mňa sa na týchto komentároch teraz dobre bavíte, lebo neverím, že je to pravda. Myslím, že ste si zo všetkých vystrelili. Je pochopiteľné, že ste sa rozišli ako pár, lebo ťahať na Tour Marlona asi nie je dobré. Po nej sa k sebe asi strašne radi vrátite. "

Toni: "Je mi to ľúto, za teba aj tvoju ženu. Ale obaja ste naozaj dobrí, pretože sa obaja vzájomne rešpektujete a myslíte aj na svojho syna! Všetko dobré obom."

Pavol: "Je to ich vlastné súkromné rozhodnutie a nikoho by to nemuselo nejako obzvlášť zaujímať . Samozrejme , že aj mne osobne je to ľúto , ale taký je život, ktorý niekedy pripraví aj slávnym ľuďom takéto prekvapenie. Každopádne želám Petrovi veľa síl do ďalšej cesty životom, ktorá je niekedy veľmi ťažká držím palce."

Viera:  Keď máš takúto ženu, Peter, o ktorej si napísal takéto krásne vyznanie, bude ľahké ju nahradiť niekým iným? Uvažoval si o tom, že možno sa Ti to už nepodarí? A ak už existuje niekto ďalší, nie je to len rozmar slávneho človeka? Rodinné zázemie je veľml dôležité a môžeš robiť vo výchove svojho syna čokoľvek, ak nebude mať zo svojho detstva zážitky zo spoločne prežitých Vianoc so svojím otcom a mamou, bude mu do konca života niečo chýbať, ver mi."

Ondrej: "V dnešnej dobe vzťahy nevydržia a radšej ako sa trápiť, hádať a naťahovať, z čoho by len trpel tvoj syn. Správne rozhodnutie."

Petra: "Keď veci nefungujú, treba ich opraviť, nie vyhodiť! Keby sa takto naši starí rodičia rozchádzali ako na bežiacom pase, tak nikto dnes nie je spolu."