Sám doma bez Kevina: Prečo detský herec z večera do rána ukončil svoju kariéru?

Herectvo zavesil na klinec počas nakrúcania tretieho pokračovania.

Sám doma je kultovým filmom, ktorý sa stal neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Sadnúť si s pukancami pred televízor a smiať sa na tom, ako Kevina doma zabudnú jeho rodičia a on si sám musí poradiť so životom i lupičmi hneď niekoľkokrát, dokážu dodnes veľkí i malí. Macaulay Culkin sa vďaka filmu Sám doma stal v 90. rokoch najväčšou detskou hviezdou, ktorej sláva síce rýchlo zažiarila, no rovnako rýchlo aj zhasla. Zabudnutý Kevin v honosnom dome, na ktorého cennosti si robia zálusk dvaja lupiči, sa stal z večera do rána miláčikom po celom svete. Film Sám doma bol absolútnym hitom a tak netrvalo dlho, kým vzniklo rovnako úspešné pokračovanie. Tentokrát sa Kevin stratil v obrovskom New Yorku.

Macaulay mal vďaka dvom veľmi úspešným filmom našliapnuté na neuveriteľnú kariéru. Objavoval sa v ďalších a ďalších snímkach, keď zrazu svetu oznámil, že končí. "Idem do dôchodku," odkázal celému svetu vtedy len 14-ročný herec. Macaulay si uvedomil, že z úlohy roztomilého chlapca vyrástol a viac sa na podobné role nehodí. Sám sa preto rozhodol, že radšej skončí v tom najlepšom.

Po rokoch ale vyplávala na povrch skutočná pravda. Za koncom kariéry nádejného detského herca stáli jeho rodičia. Ako priznal, tí mu doslova ničili život. Macaulayiho manažérom v detstve bol jeho otec, ktorý rozhodoval o tom, kde si jeho syn zahrá a kde nie. Chlapec, keďže bol dieťaťom, si vyberať vôbec nemohol. Jeho otec pritom ale scenáre nikdy nečítal, zaujímali ho len peniaze, ktoré jeho syn za úlohu v tom danom filme zinkasuje. Macaulayovi nakoniec došla trpezlivosť. Práve pre peniaze sa rodina stretla na súde, pričom chlapcovi rodičia obrovskú časť z jeho honorárov minuli na právnikov a súdne poplatky.

Sledujte film Sám doma dnes o 15:00 hod. na JOJke!