Marie Kyselková - Princezná

Smutná správa pre fanúšikov legendárnej rozprávky: Zomrela Princezná so zlatou hviezdou!

Marie Kyselková odišla do hereckého neba.

Z Česka prišla smutná správa. Denník Blesk priniesol informáciu o tom, že predstaviteľka princeznej Lady z rozprávky Princezná so zlatou hviezdou navždy odišla z tohto sveta vo veku 83 rokov. Smutnú správu Blesku potvrdil jej kolega a kamarát, herec Ivo Niederle (89), ktorý býval v rovnakom dome ako Kyselková a okrem toho s ňou často trávil čas a pomáhal jej. "Prišla za mnou dcéra z Ameriky. A u mojej princeznej sme strávili dva večery. Dneska ráno za ňou išla jedna z ich dcér, princezná neotvárala," prezradil Niederle s tým, že keď sa do bytu zhruba v pol desiatej predsa len dostal, bolo už neskoro. "Mal som kľúče, a tak som otvoril, odpočívala po raňajkách, už ale nedýchala," dodal smutne herec známy napríklad zo seriálu 30 prípadov majora Zemana, ktorý tak teraz v nájomnom dome osamel a prišiel o milú spoločníčku vo smutných časoch.

Z rozprávky Princezná so zlatou hviezdou Z rozprávky Princezná so zlatou hviezdou Zdroj: archív ahaonline.cz

So zdravím mala ostatne Márie problémy už dlhšiu dobu. Mala neznesiteľné bolesti v nohách, ktoré začali po operácii chrbta. Kvôli tomu nebola takmer schopná pohybu a nemohla sa o seba sama starať. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť. 

Marie Kyselková sa narodila v Brne roku 1935. Pôvodne sa chcela stať zdravotnou sestrou, a preto vyštudovala v Brne zdravotnú školu. Jedného dňa však dostala lákavú ponuku na miesto modelky v Prahe a všetko sa zmenilo. Modrooké dievča si čoskoro všimol na mólach režisér Jiří Sequens, ktorý ju obsadil do filmu Veterná hora. V rozprávke Princezná so zlatou hviezdou mala hrať pôvodne epizódnu rolu, ale hlavná predstaviteľka ochorela, a tak bola Mária vybraná do hlavnej úlohy - princeznej Lady.