Nečakané komplikácie na nakrúcaní Trhliny: Hlavný hrdina skončil s vážnym zranením!

Možno je to len legenda, možno zámerná mystifikácia a možno desivá pravda. Ale priveľa z tohto príbehu sa naozaj stalo. Už v utorok prichádza prvá časť filmu Trhlina, ktorá bude stáť rozhodne za to.

Na obrazovky Televízie JOJ prichádza po niekoľkých mesiacoch od premiéry v kinách film mysteriózny Trhlina. V tomto prípade ho diváci budú môcť vidieť v dvojdielnej filmovej verzii. V tej sa objavia aj viaceré zábery, ktoré v kinách diváci nemali možnosť vidieť. ​Jednou z hlavných postáv je aj nezamestnaný absolvent Igor. Toho stvárňuje mladý herec Matej Marušin. Igor je vzdelaný, no utiahnutý človek, ktorý má temnú minulosť pre problémy s drogami. Pri sebe však má silnú partnerku. Podľa herca je Igor veľmi akčný v tom, že keď chytí zaujímavú tému, ide do toho. "Postavu vnímam možno trocha zápornejšie, čo mám rád. Po fyzickej stránke je to veľmi náročná postava, a to ma baví. Až na to, že som si zlomil nohu. Bol to náročný terén. Bežal som a na zemi bolo čosi krivé, na čo som stúpil a už sa nedalo nič robiť. Mohlo sa to stať hocikomu zo štábu," hovorí herec, ktorý sa už nedokázal postaviť na vlastné nohy. Členovia štábu ho museli po nešťastnom incidente okamžite previezť z miesta nakrúcania, ktoré bolo v lese pri Borinke, na pohotovosť do Bratislavy. Ako samotný Matej priznal, aj bez toho to bola pre neho najnáročnejšia postava.

​Všetko sa pritom stalo uprostred dňa, no prerušiť sa museli aj ďalšie náročné scény, ktoré sa následne prekladali a dokrútili až v čase, keď bol Matej ako-tak zdravý. Približne mesiac po zranení už bol herec opäť na pľaci, no so sebou si nosil nechcený suvenír - barly. Aj samotné nakrúcanie so zranením bolo absolútnym rizikom. Ešte deň predtým, než sme ho zastihli, mal na nohe sadru. Mal totiž zlomené maličké kostičky, ktorých hojenie trvá dlhšie. Jediné šťastie v nešťastí bolo, že Matejovi sa zranenie našťastie hojilo dobre. Na pľaci tak musel hrať nielen za svoju postavu, ale aj to, že ho nič nebolí. V konečnom dôsledku však herec priznal, že nakrúcanie Trhliny mu dalo do života veľa. Dokonca ho vtiahla aj mystická tematika. "Na tieto veci som absolútne neveril, dokonca som ani nevyhľadával takú literatúru, ani filmy. Po prečítaní tejto knihy ma to vtiahlo. Začnem to vyhľadávať. Kto sa bojí, nesmie do lesa a ja sa toho držím," dodal na záver Matej. 

Sledujte prvú časť dvojdielneho filmu Trhlina v utorok o 20:35 na JOJke!