Dávid Hartl zobral svoju rolu v Trhline smrteľne vážne: Prečo nechcel hrať hlavnú postavu?

Takto sa Dávid pripravoval na samotné nakrúcanie.

Filmová novinka režiséra Petra Bebjaka, mysteriózny thriller Trhlina, si na svoje konto hneď po prvom víkende v kinách pripisuje historický úspech. S návštevnosťou 83 266 divákov a tržbami 494 386 € sa jej premiérový víkend stal najúspešnejším víkendom slovenského filmu v domácich kinách. V celkovom rebríčku otváracích víkendov v slovenských kinách patrí jej tržbám 5. miesto, pričom sa zaradila tesne za také obrovské hity, akými sú Mimoni, Päťdesiat odtieňov sivej, Päťdesiat odtieňov slobody a Avengers: Nekonečná vojna.

Trhlina - Dávid Hartl Trhlina - Dávid Hartl Zdroj: TV JOJ

​Jednou z postáv je aj konšpirátor Andrej, ktorého si zahral mladý, talentovaný herec Dávid Hartl. Ten priznal, že mu táto rola maximálne sadla a vôbec si nerobil zálusk na hlavnú postavu. "Po dočítaní Trhliny som v tom mal úplne jasno, že som chcel hrať postavu Andreja, čo som veľmi rád, že sa mi aj splnilo. Mnohí sa ma pritom pýtajú, prečo nechcel hrať hlavnú postavu. Jednak by som sa na to nehodil a bavilo ma to, že máme obaja spoločnú vlastnosť. Obaja sa nadchneme, keď sa dozvieme nejaké nové informácie," hovorí Dávid. Pri memorovaní a učení textov sa snažil dohľadávať informácie napríklad cez rôzne automapy a iné zdroje a nevynechal pritom ani rôznych zahraničných autorov, ktorí popisovali obdobné zmiznutia. Napriek tomu, že mal vďaka tomu kopec práce navyše, neľutoval, pretože ho to veľmi bavilo. Napokon však zistil, že scenáristi sa vôbec nemýlili a môžeme im naplno dôverovať. 

Trhlina Trhlina Zdroj: TV JOJ

Trhlina dala Dávidovi množstvo vedomostí, ale aj veľa neopakovateľných zážitkov. "Či už sú to light motívy strachu alebo aj to, že je to film o zopár ľuďoch, ktorí hľadajú niečo, čo možno ani nie je skutočné. Sme to práve my, ľudia to, čo živia to mystično okolo. Skutočné to bude práve vtedy, keď film a miniséria budú mať úspech," pokračuje Dávid, ktorého počas študovania materiálov prekvapilo viacero vecí. "Prekvapilo ma napríklad to, že takéto trhliny sa objavujú po celom svete, ale ľudia miznú za iných okolností, ale miznú rovnako často a možno aj častejšie. Sú to, samozrejme, konšpirácie, nad ktorými sa možno aj pousmiať, no niekedy je to zaujímavé," hovorí herec, pre ktorého nebolo nakrúcanie vôbec také strašidelné ako to môžeme vidieť na obraze. 

Mysteriózny thriller Trhlina môžete aktuálne vidieť v slovenských kinách!