Pilot - Festival seriálov

Chystá sa ojedinelý festival Pilot! Akcia rozpúta diskusiu o slovenskej seriálovej tvorbe!

Máte sa rozhodne na čo tešiť.

Festival seriálov Pilot sa uskutoční 29. a 30. marca v trnavskom Malom Berlíne. Okrem prezentácie našich a zahraničných seriálov prinesie aj masterclassy vybraných slovenských a českých seriálových tvorcov.

Malý Berlín bude žiť seriálmi

Pilot je v rámci Slovenska ojedinelým festivalom. Ako jediný audiovizuálny festival sa totiž zameriava na seriálovú tvorbu. Jeho súčasťou je prehliadka modernej seriálovej tvorby, ktorá má poukázať na trendy a fenomény v európskej, ale aj svetovej produkcii a distribúcii. Okrem prehliadky ponúka program pre profesionálov priestor na reflexiu slovenskej seriálovej tvorby.

Kamil Nozynski, hlavný protagonista poľskej krimi série Blinded by the Lights Zdroj: TV JOJ

​Prvý ročník sa uskutoční v posledný marcový víkend, 29. a 30. marca v priestoroch kultúrneho centra Malý Berlín v centre Trnavy. Juraj Kovalčík, dramaturg filmového programu v Malom Berlíne a filmový kritik, s radosťou privítal možnosť hosťovať prvý festival tohto druhu na Slovensku: „Projekt festivalu seriálovej tvorby nás ihneď oslovil, pretože ide v slovenskom prostredí o jedinečnú a potrebnú iniciatívu. Filmových festivalov a seminárov je tu už dosť, preto sme radi, že môžeme zastrešiť prvý festival zameraný práve na seriály.“

Predpredaj vstupeniek: https://vstupenky.maxiticket.sk/1-rocnik-festivalu-serialov-pilot-2019-trnava

Príďte aj vy 29. a 30. marca diskutovať o seriálovej tvorbe do Malého Berlína!

Tagy: Pilot