Zabavte sa so skvelým animákom Dobrý dinosaurus: TOP 8 zaujímavostí o filme!

Toto ste určite nevedeli.

Animovaný film Dobrý dinosaurus sa pohráva s otázkou: Čo keby asteroid, ktorý raz a navždy zmenil život na Zemi, našu planétu minul a obrí dinosaury by nikdy nevyhynuli? Zažite dobrodružnú výpravu do sveta dinosaurov, kde sa Apatosaurus menom Arlo spriatelí s človekom. Na cestách drsnou, ale prekrásnou divočinou sa Arlo naučí čeliť svojmu strachu a zistí, že je schopný veľkých činov.

​TOP 8 zaujímavostí o filme:

1. Boj medzi tyrannosaurom a velociraptormi napodobňuje ten zo snímky Jurský park. 
2. Ide o prvý prípad, kedy štúdio Pixar vydalo dva celovečerné filmy v jednom roku. Prvým filmom vydaným pred filmom Dobrý dinosaurus bol film V hlave. 
3. Pôvodné obsadenie filmu tvoria mená ako John Lithgow, Judy Greer, Bill Hader, Neil Patrick Harris a Lucas Neff, ale všetkých nahradili pri prepracovaní deja filmu. Jediné meno, ktoré zostalo z pôvodnej verzie filmu, patrí Frances McDormandovej. 
4. Režisérom filmu bol pôvodne Bob Peterson a dátum premiéry mal byť 30. mája 2014. Peterson mal problémy, ako správne poňať tretiu časť filmu, a tak ho z režisérskeho postu zosadili a premiéru odložili na november 2015. Aby mali tvorcovia viac času na dopracovanie snímky, bola premiéra filmu Hľadá sa Dory odložená na jún 2016. Peterson sa potom ujal iného filmu pre Pixar, zatiaľ čo Denise Ream nahradil Johna Walkera ako producenta a 21. októbra 2014 bol Peter Sohn oficiálne menovaný ako nový režisér. Dej filmu následne upravil a niektoré pôvodné myšlienky úplne odstránil. Napríklad zmizla tá, že dinosaury budú farmármi. Naopak bol prijatý nový koncept, že príroda bude sama o sebe protivníkom hlavným postavám. 
5. Pôvodne vo filme mal zaznieť tiež hlas Joan River, ktorá bola zvažovaná na nadabovanie jednej z postáv. K tomu ale nakoniec vôbec nedošlo, pretože Joan River v septembri 2014 zomrela. 
6. Filmári chceli, aby si hlavný ľudský hrdina Spot mohol sadať na nohy ako to robia psy. Museli preto upraviť anatómiu jeho tela. 
7. Pre prostredie, v ktorom sa film odohráva, sa tvorcovia inšpirovali pohorím Teton Range na severozápade Spojených štátov amerických. 
8. Pohyby hlavného dinosaurieho hrdinu Arla, najmä pohyby jeho nôh, založili animátori na pohyboch slonov.

Pozrite si animovaný film Dobrý dinosaurus už dnes o 20:35 hod. na JOJke!