Festival letectva Piešťany

Súťaž o let na stíhačke! Zažite neopakovateľný Festival letectva v Piešťanoch!

Už len niekoľko desiatok dní nás delí od nového leteckého sviatku, ktorého dejiskom sa stane Letisko v Piešťanoch. Organizátori Festivalu letectva pracujú v týchto dňoch naplno, aby si návštevníci 4. a 5. mája 2019 odniesli mnoho nezabudnuteľných zážitkov. Na svoje si prídu aj najmenší vďaka najväčšej detskej zóne na Slovensku s množstvom známych tvárí, atrakcií a hier. Podujatie je venované pamiatke generála Milana Rastislava Štefánika.

Letecká skupinová akrobacia

Všetkých milovníkov letectva čaká prvý májový víkend na nebi i zemi bohatý letecký program. Vo vzduchu sa predvedie majster sveta adrenalínových pretekov Red Bull Air Race Martin Šonka z Česka, ale aj špička v európskom letectve a leteckej akrobacii Zoltán Vereš z Maďarska. Oblohu vymaľujú Baltické včely z Lotyšska, neopakovateľné výkony s maximálnou disciplínou a precíznou tímovou prácou ukážu  českí akrobati – The Flying Bulls Aerobatic Team či švajčiarska formácia P-3 Flyers. Nebudú chýbať ani slovenskí Očovskí Bačovia, ktorí lietajú na bezmotorových lietadlách L-23 Super Blaník už svoju 38. sezónu. Unikátna bude bezpochyby akrobacia na padákoch v podaní Compact Skydive Tímu.  

Historické skvosty

Organizátori ulahodia oku nejedného fanúšika vďaka historickým kúskom. Na nebi uvidia jeden z najlepších strojov II. svetovej vojny P-51D Mustang a na zemi maketu lietadla Supermarine Spitfire. K historickým skvostom sa pridá aj Jakolev Yak3, ktorý predstaví poľský pilot Mateusz Strama. Štvoricu veteránov na piešťanskom letisku uzavrie MiG-15 českej spoločnosti Czech Flying Legends.

Tešíme sa na teba!

Obyčajné vstupenky aj VIP lístky sú  už dnes dostupné na predpredaj.sk. Všetci návštevníci bez ohľadu na typ zakúpeného lístka majú možnosť bezplatne zaparkovať, využívať veľkú hraciu X-box fun arénu i najväčšiu detskú zónu, aká kedy na Slovensku bola. Nezabudnite nás sledovať na Instagrame @festivalletectva a na fan page na Facebooku Festival letectva Piešťany 2019. Všetky informácie nájdete na www.festivalletectva.sk.

Súťažná otázka:

Ako sa volá majster sveta z roku 2018 v adrenalínovom akrobatickom lietaní, ktorý sa na festivale predstaví so svojou feestylovou zostavou?

​Súťaž bude trvať do 17. apríla 2019!