Ján Mečiar miluje adrenalín! Na vlastnej koži si vyskúšal let v stíhačke!

Moderátor Ján Mečiar je naozaj nezmar. Má blízko k veteránom, zaujíma sa o vesmír, objavy, techniku či vedu a miluje aj adrenalín. Preto, keď sa naskytla príležitosť, aby si na vlastnej koži vyskúšal let v stíhačke, neváhal ani sekundu.

Moderátor Novín Ján Mečiar má mnoho koníčkov. V letných mesiacoch ho bežne vidieť za volantom svojho veterána, vo voľnom čase sa tiež zaujíma aj o objavy, vesmír či techniku, o ktoré sa rád delí v relácii Spektrum, cudzie mu nie je ani cestovanie, preto keď sa naskytne príležitosť, sadne spolu s manželkou do lietadla a presunie sa aj na druhý koniec sveta, aby si trochu oddýchol a načerpal energiu. Netají sa ani tým, že má rád adrenalín. Preto, keď sa naskytla príležitosť, aby na vlastnej koži zažil let stíhačkou, neváhal ani sekundu. Okrem toho, že sa previezol ako pasažier, mohol si vyskúšať aj čosi viac. "Som chvíľu šoféroval to lietadlo. Pilot mi požičal tú páku a celkom to ide. Normálne je to citlivé, dobre sa to riadi z jednej strany na druhú a otočky, ktoré sme robili krátko po štarte, to som bol ja, sa pochválim," prezradil s úsmevom spokojný Ján Mečiar.

Cvičné prúdové lietadlá L-29 Delfín sú na Slovensku v prevádzke len dve. Jedno z nich môžete vidieť aj vy, ak cez víkend zavítate na Festival letectva do Piešťan. Všetky informácie nájdete na www.festivalletectva.sk.