Rytmusov koncert na štadióne nemá u nás obdobu: Prečo z neho nikde neuvidíte žiaden záznam?

Hovorí sa, že dvakrát nevstúpiš do tej istej rieky, no bolo by škoda neurobiť to pri takom výnimočnom projekte, ako bol koncert Rytmus a Symfonický orchester.

Rytmus sa opäť chystá pre svojich fanúšikov zopakovať jedinečné spojenie so 60-členným symfonickým orchestrom. Kráľ slovenského hip-hopu prichádza s jedinečným projektom Rytmus a Symfonický orchester. Najslávnejší raper v Československu dokáže, že silné texty jeho skladieb skvele vyznejú v sprievode veľkolepého hudobného telesa hip-hop symphony orchestra. Slovenská hudobná scéna vďaka nemu zažije unikátny koncert, ktorý spojí zdanlivo nespojiteľné a ten, kto má mandát na to, aby dokázal, že to môže fantasticky fungovať, je Rytmus. Populárny raper chce ukázať, že klasický zvuk a hip-hop majú k sebe bližšie ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Kontroverzný Rytmus vraví, že na takýto typ projektu musel dospieť. Nápad spojiť rap a hip-hop so symfonickým orchestrom nosil Patrik vo svojej hlave už dlho. Vnukol mu ho ktosi nezodpovedný, no on na to nezabudol a v roku 2017 ho aj zrealizoval. 

Rytmus a symfonický orchester 2019 Rytmus a symfonický orchester 2019 Zdroj: TV JOJ

Koncert, ktorý sa uskutočnil tesne po, na Štefana v roku 2017, sa pripravoval takmer rok a prakticky hneď po jeho skončení už Rytmus vedel, že toto si bude chcieť zopakovať. Ide totiž o niečo špeciálne, čo sa len tak ľahko nevidí. A presne tak to vnímajú aj jeho fanúšikovia. "Výnimočné je to v tom, že to nie je každý víkend a ten, kto to nevidel, si to pozrie teraz a ten, kto to mal ten zážitok, si to bude chcieť pozrieť ešte raz. Ja si myslím, že sa to nedá všetko načítať jedným koncertom," hovorí úspešný raper, ktorý zdôrazňuje, že ide o celosvetovo ojedinelú záležitosť. Nebol by to však Rytmus, ak by nepridal opäť niečo viac. Po koncerte v uzavretej sále so živou kapelou a viac ako 50-členným orchestrom sa rozhodol posunúť latku opäť o niečo vyššie. Aj preto si koncert so symfonickým orchestrom zopakuje v úplne novom prostredí, ktoré má ďaleko od klasického klubu či letného festivalu. "Nerád by som to porovnával s festivalovým koncertom či koncertom, ktorý býva každý týždeň v nejakom klube. Je to velikánsky projekt, kde treba ukočírovať množstvo ľudí. Nerád by som bol, aby to bola okukaná záležitosť,"  hovorí Rytmus o dôvodoch, prečo nerobí takéto koncerty každý mesiac. Už 21. septembra tak budete môcť zažiť jedinečné spojenie rapu a orchestra priamo pod holým nebol na štadióne v Trnave. Rytmus očakáva, že zaujme predovšetkým cieľovú skupinu ľudí v jeho veku, ktorí s jeho hudbou vyrastali. "Tí starší, ktorí vyrastali na mojej tvorbe a dneska majú okolo 40-ky, asi do klubu neprídu, skôr sem. Je to hudobná udalosť, kultúrne vyžitie. Príde tam celý prierez všetkých, ktorí vyrastali na mojej tvorbe aj na Kontrafakte," pozýva všetkých fanúšikov raper. Zaujímavosťou je, že záznam z koncertu nikde nenájdete. Dôvod je jednoduchý, Rytmus je presvedčený o tom, že živú emóciu žiadne mobily nenahradia. Príďte preto 21.09.2019 o 19:00 na Štadión Antona Malatinského City Arena do Trnavy a zažijete neopakovateľný zážitok s Rytmusom a Symfonickým koncertom.

Nenechajte si ujsť famózne hudobné spojenie klasiky s hudbou ulice na jedinečnom koncerte Rytmus a Symfonický orchester už 21. septembra na štadióne v Trnave!

Tagy: Rytmus