Predstavujeme vám hlavné hrdinky z úspešnej čiernej komédie: TOTO sú Čierne vdovy!

Na obrazovky JOJky prichádza osemdielna miniséria s veľmi výstižným názvom – Čierne vdovy. Hlavnými hrdinkami sú totiž tri ženy v strednom veku, ktoré sa jedného dňa rozhodnú, že sa svojich manželov zbavia. Navždy.

​Pozitívnou zmenou v živote môže byť čokoľvek. Napríklad aj vražda manžela. Takýto názor zastávajú hlavné hrdinky z úspešnej českej minisérie s výstižným názvom Čierne vdovy. Tak trochu morbídna krimi komédia zožala v Čechách obrovský úspech a teraz si ju konečne môžete pozrieť aj u nás. Johana, Renata a Veronika sú tri ženy v mladšom strednom veku, ktoré sa rozhodnú svoje partnerské problémy riešiť pomerne radikálne. Jeden je násilník, druhý za zmenil na gangstra a tretí po rokoch v manželstve zistil, že je asi gay. Kamarátky preto začnú plánovať, že sa ich zbavia. Navždy. Všetky tri páry si urobia predĺžený víkend na chate pri jazere. Keď však muži nastúpia na čln, ktorým sa chcú po jazere previesť, z ničoho nič vybuchne a zo žien sa stanú vdovy. Namiesto trúchlenia však začnú žúrovať a oslavovať slobodu, ktorú v živote získali. Zrazu si im totiž otvorilo množstvo príležitostí a môžu svoje životy žiť tak, ako si vždy predstavovali. Alebo ani nie? Predstavujeme vám tri hlavné hrdinky príbehu a už len z úvodných opisov je hneď jasné, že to rozhodne nebude prechádzka ružovým sadom.

Johana Rychnovská (Jitka Čvančarová)
Johana je zo všetkých troch vdov najmúdrejšia. V minulosti pracovala ako účtovníčka. Niekoľko rokov sa s manželom márne pokúšali o dieťa, až to nakoniec Johana vzdala. Nie je jasné, či deti mať nemôže, alebo ich len nemala mať s ním... Johana pôsobí veľmi vyrovnane a rozhodne má najviac sebaistoty. Býva v krásnom veľkom byte v centre mesta. Miluje dobré jedlo a víno. Práve ona mala najsilnejšiu motiváciu zbaviť sa svojho manžela, pretože to s ním nemala na ružiach ustlané. Jeho smrť je tak pre ňu vyslobodením a akési znovuzrodenie. Konečne si tak môže naplniť predstavu o silnej, úspešnej a nezávislej manažérke. Časom ale zistí, že nie je všetko úplne tak, ako si myslela.

Renata Juzlová (Jana Plodková)
Renda je typ ženy na okrasu: je dokonalá a naivná. Je to profesionálna matka na nekonečnej materskej. Žije v domčeku za Prahou, stará sa o dcérku Lízu, každý deň varí a ešte radšej pečie. Jej najväčším snom je otvoriť si cukráreň. Renata má na odstránenie manžela asi najslabšiu motiváciu. Skôr by sa to dalo povedať tak, že sa do toho nechala namočiť. Sama pred sebou si tento skutok ale ospravedlňuje tým, že jej muž bránil v sebarealizácii. Čo ale nie je pravda. Ako to však ale býva – keď zrazu dosiahne to, po čom v kútiku duše túžila, už to až tak veľmi nechce...

Veronika Majerová (Lucia Siposová)
Veronika je krásna a sexi žena, ktorá sa ale správa ako dieťa. Napriek tomu je to tyo ženy, ktorý účinkuje v sexuálnych fantáziách takmer každého muža. Veronika miluje televíziu a okrem šou Česko Slovensko má talent sa prihlásila aj do viacerých reality šou. Podľa jej manžela je to ale trápne. Hoci je táto tmavovláska poriadne zvodná, v istom momente s ňou manžel prestal spávať. To bola jedna z motivácií zbaviť sa ho. Keď sa z nej stala vdova, zistila, že nutne potrebuje peniaze, lebo sa sama neuživí. Preto začne hľadať spôsoby, ako k peniazom poľahky príde. Lenže také jednoduché to rozhodne nebude. Okrem toho, po smrti muža sa konečne začne sexuálne realizovať, no ani to nebude bez háčika.

Sledujte čiernu komédiu Čierne vdovy každú stredu o 20:35 na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora