Prichádza najvýpravnejší seriál v histórii: Pozrite si prvé zábery z novinky Slovania!

Televízia JOJ pokračuje v tvorbe vysokorozpočtových projektov, ktoré ulahodia aj tomu najnáročnejšiemu divákovi. Najnovšie sa pustila do doteraz nevídaného televízneho projektu na slovenskom trhu pod názvom Slovania.

Veľkolepý príbeh Slovanov ožíva. Štáb aj herci pripravovaného výpravného dobrodružno-historického seriálu Slovania sa už nachádzajú v unikátnom prostredí na severozápade Ukrajiny. Konkrétne západne od hlavného mesta Kyjev v Žytomyrskej oblasti. Dobrodružno-historický seriál Slovania, ktorý Televízia JOJ pripravuje v spolupráci s Wandal Production a ukrajinskými partnermi, prinesie pohľad na život Slovanov, obyvateľov Karpatskej kotliny v 7. storočí nášho letopočtu, ktorý bol plný dramatických zvratov a udalostí. "Seriál pracuje s fiktívnou rekonštrukciou historického obdobia v šiestom storočí nášho letopočtu a pohľadom na bežný život slovanských kmeňov, ktoré museli zabojovať o vlastnú identitu a samostatnosť. Séria narába s fantazijnými a nadprirodzenými prvkami, ktoré boli vtedy súčasťou života, rekonštrukciou len málo zdokumentovaných rituálov spojených s mystikou vtedajšieho náboženstva. Prináša rovnako prienik slovanských kultúr, ktoré sa od seba naprieč územiami líšili, a zameriava sa na to, z čoho pramení identita dnešného slovanského etnika," prezradil generálny riaditeľ Televízie JOJ Marcel Grega. Zároveň dodáva, že Slovania sú najväčším seriálovým projektom JOJky a najvýpravnejším seriálom v našom okolí, ktorý budeme spoločne s hviezdnym hereckým obsadením nakrúcať do konca jesene.  Vo výpravnej sérii s prvkami fantasy sa predstavia mnohé herecké hviezdy, ako napríklad Zuzana Fialová, Juraj Loj, Richard Autner, Dušan Cinkota, Michal Režný či Andrej Hryc. Prvé zábery si môžete pozrieť vo videu HORE už teraz.

O seriáli Slovania
Nový historicko-dobrodružný seriál s prvkami fantasy zobrazí život Slovanov, obyvateľov Karpatskej kotliny v 7. storočí nášho letopočtu, ktorý bol plný dramatických zvratov. Vtedy chod dejín určovali pravidelné nájazdy krutých Avarov a divoké, zlomyseľné výčiny krvilačných slovanských božstiev. V seriáli tak nebude chýbať tajomno a mystéria typická pre raný stredovek, napätie a dejové zvraty založené na stretoch medzi charaktermi, ale aj zásahy vonkajších síl v podobe božstiev, cudzej viery a nepriateľov Avarov. Samozrejmosťou budú aj akčné boje so šermovaním a jazdami na koni, ale tiež vyhranené charaktery, ktoré len potvrdzujú, že sa ľudia ani naprieč storočiami v mnohom nezmenili. Temné slovanské božstvá a obety pre ne doteraz odkazujú na súčasné ľudové zvyky a ľudovú slovesnosť, ktorých často bizarný pôvod dnes už nevnímame. Nový seriál nám ich priblíži. 

Tagy: Slovania