Tajné informácie zo zákulisia: Drsné podmienky na nakrúcaní a herečky TO ledva vydržali!

Herectvo je krásna práca, no mnohokrát aj poriadne náročná. Stovky strán textov, ktoré sa musia naučiť, desiatky pripomienok od režiséra, množstvo vecí, na ktoré musia myslieť. A to je len zlomok toho, čo zažívajú. Nehovoriac o často extrémnych podmienkach, v ktorých musia nakrúcať.

Jednou z najdôležitejších scén v čiernej komédii Čierne vdovy bol pohreb troch zosnulých manželov. Hoci táto posledná rozlúčka pôsobila na televíznych obrazovkách naozaj veľmi pietne, nakrúcanie tohto obrazu bolo poriadne tvrdým orieškom. Šlo o azda najväčšiu scénu seriálu, pretože na pľaci boli naraz desiatky hercov a stovka komparzistov. „Na natočenie sme mali pár hodín. Problém je, že v zábere bolo potrebných sto komparzistov. Každý musí robiť to, čo má, nesmú sa pozerať do kamery, nezakrývať hercov a množstvo ďalších vecí. Točí sa na dve kamery, ale celé to ešte vidíme zo žeriavu. Takže, kamery sa nesmú navzájom vidieť. Proste, netočí sa to ako film po záberoch, ale snímame celý ten zmätok naraz a musí to fungovať,“ vysvetlil režisér Radek Bajgar.

​Pocit nepohodlia určite spôsobovalo aj počasie. Aj keď hlavné hrdinky boli poobliekané naľahko, v skutočnosti im poriadne drkotali zuby. „Bola zima a smútoční hostia boli len v letných šatočkách... Kostymérky ich tak museli neustále obliekať a vyzliekať,“ doplnil režisér, ktorý jedným dychom dodáva, že zmena kostýmov absolútne neprichádzala do úvahy. Požiadavky na kostýmy trojlístka vdov boli jasné a prísne – museli vyzerať pekelne sexi. „Boli v čiernom, na hlave mali klobúk. Obzvlášť postava, ktorú hrá Lucka Siposová. Tak tá si urobila z pohrebu doslova módnu prehliadku,“ dodal so smiechom. Pri tomto nakrúcaní sa rozhodne „zapotili“ aj rekvizitári, ktorí museli zohnať všetky potrebné rekvizity. A to nebolo ľahké. „Rakvy sme si museli požičať, pretože reálne uplatnenie sme s nimi našťastie nemali. A skúste zohnať a vypožičať tri rovnaké rakvy. Myslím, že rekvizitári sa trochu zapotili,“ uzavrel Bajgar.

Sledujte čiernu komédiu Čierne vdovy každú stredu o 20:35 na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora