Skutočný príbeh, z ktorého mrazí: Takto vyzeral pár, čo sa ocitol sám v strede oceánu!

Mala to byť romantická plavba dvoch zamilovaných mladých ľudí. Tá sa ale zmenila na boj o život. Film Kým prišla búrka je natočený podľa skutočného príbehu Tami Oldhan a Richarda Sharpa, ktorých na mori zastihol hurikán Raymond.

Keď sa Tami Oldhan a Richard Sharp v roku 1983 vybrali na 6500 kilometrov dlhú plavbu po oceáne, verili, že to bude výlet snov. Nemohli ani len tušiť, že sa razom zmení na nočnú moru a vyčerpávajúci boj o život. Tri týždne po tom, čo opustili pevninu sa dostali do nebezpečnej búrky. Keďže ani jeden z nich nebol na otvorenom mori po prvý raz, mysleli si, že to s prehľadom zvládnu. No vtedy netušili, že sa dostali do hurikánu Raymond, ktorý je považovaný za jeden z najsilnejších v histórii. Ich loď začali pohlcovať dvanásť metrové vlny a bolo mimo ich kontroly, ako tento nervy drásajúci boj o život dopadne.

Napriek tomu, že táto plavba bola mimoriadne traumatizujúcim zážitkom, Tami sa z toho dokázala dostať. Aby podala svedectvo, ktoré bude mementom pre nasledujúce generácie, napísala o tom knihu, ktorá bola aj sfilmovaná. Výsledkom je mimoriadne silný a emotívny film Kým prišla búrka, v ktorom si hlavné úlohy zahrali Shailene Woodley, známa aj z filmu Na vine sú hviezdy, a Sam Claflin , ktorého si určite pamätáte z filmu Predtým, než som ťa spoznala. Nakrúcanie bolo mimoriadne náročné, pretože drvivú väčšinu sa odohrávalo priamo na mori v okolí Fidži. Nakrúcací deň začínal o štvrtej ráno dvojhodinovou plavbou od pobrežia, aby ho nebolo v záberoch vidieť. Pracovný deň „na pľaci“ trval obvykle viac než 12 hodín. Asi nikoho neprekvapí fakt, že herci a aj členovia štábu nonstop bojovali s nevoľnosťami známymi ako morská choroba.

Nenechajte si ujsť strhujúci film Kým prišla búrka dnes o 20:35 na JOJke!