Nezabudnuteľný maestro Karel Gott: Takýto bol život Zlatého slávika!

Milióny fanúšikov naprieč svetom trúchlia. Vo veku 80 rokov zomrel nezabudnuteľný Karel Gott, ktorého už dlhší čas trápilo zdravie.

Maestro Karel Gott bojoval najskôr s rakovinou, potom aj so zákernou akútnou leukémiou. Choroba však bola silnejšia a maestro svoj boj prehral. Po spevákovi, za ktorým smútia milióny fanúšikov, zostala trúchliaca vdova Ivanka, dve malé dcéry Charlotte Ella a Nelly Sofie a dospelé dcéry Dominika a Lucie.

​Karel Gott sa narodil 14. júla 1939 v českom Plzni. Chcel študovať výtvarné umenie, ale nevzali ho a tak sa vyučil za elektrikára. V roku 1958 sa prihlásil do talentovej súťaže, no neuspel. Diváci si ho však okamžite zamilovali. O dva roky neskôr odišiel z továrne a začal sa venovať spevu. V roku 1963 dostal angažmán v populárnom českom divadle Semafor a vtedy vznikol aj jeho prvý hit - Oči sněhem zaváté. Práve zaň získal svojho prvého Zlatého slávika. Vtedy definitívne prepísal históriu hudobného sveta.

​Mladý Karel Gott si pre svoj dokonalý hlas a tiež originálne tanečné kreácie získal srdcia tisícov fanúšičiek. Jeho sláva razom prekročila hranice vtedajšieho Československa. V zahraničí ho prezývali Sinatra z Východu alebo Zlatý hlas z Prahy. V roku 1967 si podmanil francúzske publikum a o rok neskôr sa zúčastnil na súťaži Eurovision Song Contest s piesňou Tausend Fenster. Skončil síce na 13. mieste, ale napriek tomu vyhral, pretože získal fanúšikov z Nemecka, Rakúska a Švajčiarska. A to mal pritom v tom čase 7-mesačný angažmán v Spojených štátoch. Podaril sa mu tak úspech aj v zámorí. Niekoľkokrát dobyl Las Vegas, Nashville či vypredal slávnu Carnegie Hall. Vystupoval aj v moskovskom Kremli a Čapkovskej koncertnej sieni. Uznanie sa mu dostalo dokonca aj v Číne. Jeho koncert pred Zakázaným mestom v čínskom Pekingu v roku 1999 sledovalo vyše 600 miliónov ľudí z celého sveta.

Sledujte LIVESTREAM spred vily Bertramka:

Karel Gott bol maestrom nevídaných rozmerov. Počas svojej kariéry predal celosvetovo vyše 50 miliónov nosičov.

​Karel Gott bol obdivovaný a milovaný aj ženami. Hoci mal niekoľko partneriek a mileniek, oženil sa len raz. Pani Gottovou sa stala Ivana Macháčková, o 37 rokov mladšia vyštudovaná zdravotná sestra. Zoznámili sa v roku 1999, kedy si na večierku vymenili čísla. V roku 2006 sa im narodila dcéra Charlotte Ella. O rok neskôr dvojica svoj vzťah spečatila v Las Vegas. Ich druhá dcéra Nella Sofie sa narodila v roku 2008. Karel Gott však mal dve dcéry aj z predošlých vzťahov - Dominiku a Lucii.

Jeho posledný duet s dcérou Charlottou Srdce nehasnou:

Na Karla Gotta budeme spomínať v špeciálnych podvečerných Novinách a tiež večerným filmom Škoda lásky o 21:35 hod. na JOJke!

Tagy: Karel Gott