Karel Gott aj po smrti dobyl svet! Píšu o ňom v USA, Číne, Peru i Libanone!

Smutná správa o smrti Karla Gotta otriasla predovšetkým Českom a Slovenskom. Avšak zasiahla aj blízky či ďaleký svet. O maestrovi písali svetové médiá, nielen tie nemecké, rakúske či poľské, ale aj denníky v Spojených štátoch, Kanade, Číne, Peru, Libanone alebo Taiwane.

Svetoví novinári pripomínajú kariéru Karla Gotta a aj to, že bol vyučeným elektrikárom. Zmieňujú veľa jeho prezývok: maestro, "Božský Kája" a vôbec najčastejšie sa v zahraničných médiách skloňuje "Sinatra z Východu". Denník New Youk Times zmapoval Gottov angažmán v USA, kde pochytil "štýl Franka Sinatru".

V Brazílii si vyspieval zlatú medailu

O Zlatom slávikovi nepísali len západné médiá, ale aj ázijské či africké. Čínska štátna agentúra Sin-chua vo svojom článku o Karlovi Gottovi vyzdvihla "smútok" prezidenta Miloša Zemna a to, že spevák bude mať štátny pohreb, keď bude rodina súhlasiť. Obdobnú správu priniesla aj taiwanská a filipínska verzia portálu Yahoo, libanonský denník An.Nahar, jordánsky denník Mena alebo egyptský server Shorouk News. O jeho boji s akútnou leukémiou v septembri písal aj malajzijský denník Malay Times.

​Nad stratou "českého Zlatého slávika" trúchlia aj Gruzínci. O jeho smrti informovala rozhlasová stanica Radio Tavisupleba. Na "Božského Káju" nezabúdajú ani v Južnej Amerike, píšu o ňom brazílski i peruánski novinári. Pripomínajú hlavne to, že v brazílskej speváckej súťaži si Gott vyspieval zlatú medailu.